Kalifiye Eleman Eksigi Için Mevlana MTAL Harekete Geçti

Düzce’de Brode sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacini karsilamak isteyen TOBB proje okulu Mevlana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde (MTAL) brode tasarim kursuna ev sahipligi yapacak. El Sanatlari Alan Sefi Meryem Meral Özçelik öncülügünde açilacak kursa gitmek isteyenler için son basvuru tarihi ise 13 Kasim 2021.

Kalifiye Eleman Eksigi Için Mevlana MTAL Harekete Geçti
Düzce’de mesleki egitim ve üretim ara eleman ihtiyacini karsilamak üzere TOBB ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan proje okul seçilen Mevlana Mesleki Teknik Ve Anadolu Lisesi çalismalarina bütün hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda okul bünyesinde El sanatlari Alan Sefi Meryem Meral Özçelik tarafindan brode tasarim kursu açilacak. Egitimler Cumartesi günleri 8 saat olarak planlanirken kurs sonunda Halk Egitimin Merkezi destegiyle kursu basariyla tamamlayanlara sertifika verilecek. Kursa katilmak için basvurular 13 Kasim 2021 tarihine kadar yapilabilir. Ayrica egitim programi 20 Kasim 2021’de baslayacak. Brode sektöründe çalisan ya da çalismak isteyen herkes kursa basvuru yapabilecek.

Diger taraftan açilacak olan bu kurs ile kadinlarin bilgi ve becerileri kadar istihdam oranlarini da artiracagini aktaran Mevlana MTAL yönetimi, Düzce’ de Brode sektöründe kalifiye elemana ciddi bir ihtiyaç oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA