Izmir Merkezli 41 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 158 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari

Izmir merkezli 41 ilde Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi’na (FETÖ/PDY) yönelik es zamanli operasyonun dügmesine basildi. Operasyon kapsaminda, 158 süpheli hakkinda gözalti karari verildigi ögrenildi.

Izmir Merkezli 41 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 158 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari
Izmir Cumhuriyet Bassavcilgi’nin, FETÖ/PDY’nin Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) yapilanmasina yönelik yürüttügü sorusturma kapsaminda, Milli Savunma Bakanligi, Milli Istihbarat Teskilati Izmir Bölge Baskanligi, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanliklari ile Jandarma Genel Komutanligi ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nin yaptigi veri paylasimi sonucunda, askeri okul mülakatlarinda örgütsel kodlama yaptigi tespit edilen, örgütsel irtibat tarzina uygun olarak ankesörlü/ kontörlü sabit hat irtibat kurdugu saptanan ve daha önce gözaltina alinan itirafçilarin ifadesi dogrultusunda 158 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.

Operasyon kapsaminda, 1’i Albay, 1’i Binbasi, 1’i Yüzbasi, 3’ü Üstegmen, 1’i Tegmen, 30 Astsubay, 11, uzman Çavus rütbesinde; 3’ü Deniz Kuvvetleri, 1’i Sahil güvenlik, 15’i Kara Kuvvetleri, 13’ü Hava Kuvvetleri, ve 16’si da Jandarma Genel Komutanligi’na mensup 33’ü muvazzaf 48 asker sahis, 110 darbe girisimi sonrasi iliskileri kesilen askeri okul ögrencisi olmak üzere toplam 158 süpheli hakkinda Izmir merkezli 41 ilde es zamanli operasyon baslatildi. Izmir Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekipleri, önceden belirlenen adreslere saat 01.00 siralarinda baskin yapti. Su ana kadar çok sayida süphelinin gözaltina alindigi bildirildi.

Kaynak: İHA