Izci Lideri, Kur'an Kursunda 'Yavru Kurtlar' Yetistiriyor

Erzurum'da Kur'an kursu ögreticisi ve izci lideri 46 yasindaki Fatma Bekmez: 'Izcilikte 'ant' ve 'türe' bizim için çok önemli. Bu kavramlarinin Islam ahlakiyla çok örtüstügünü fark ettik' 9. sinif ögrencisi Zeynep Karadag: 'Buraya basladigimda yavru kurttum. Ama su an yardimci lider olarak bana ögretilenleri öbekli obalara ögretiyorum. Izcilik faaliyetleri bana ahlak, vefa ve vatan sevgisini asiladi' 6. sinif ögrencisi Elif Özdemir: 'Izcilik bende büyük etkiler birakti, daha fazla kitap okumaya basladim. Izcilik sayesinde derslerimde daha basarili oldugumu düsünüyorum'

HILMI TUNAHAN KARAKAYA - Erzurum'da Kur'an kursu ögreticisi ve izci lideri 46 yasindaki Fatma Bekmez, kiz çocuklarina dini bilgilerin yani sira izcilik egitimi veriyor.

Esi ve 5 çocuguyla izci olan Kur'an kursu ögreticisi Bekmez, 4 yil önce 7-18 yaslarindaki kiz ögrencilere egitim vermek için çalisma baslatti.

Bekmez, bu kapsamda Il Müftülügü bünyesinde bulunan Palandöken Yildiz Cami Gençlik Merkezi'ndeki kiz çocuklarina izcilik kültürünü sevdirdi.

Izci kiyafeti giyip merkeze gelen kursiyerler, izci andi ve selami verdikten sonra egitime basliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) öncesi kentin çesitli noktalarinda, salgin sonrasinda ise belirlenen Kur'an kursu ve evlerde kamp yapip izcilik kültürünü yasatan ögrenciler, bu sayede çevresindeki arkadaslarinin da bu merkezlere gelmelerinde rol oynuyor.

Bekmez, 5 kisiyle basladiklari egitime gelenlerin sayisini 35'e çikarip hepsinin lisansli izci olmasini sagladi.

- "Gençlerimizle örtüsen birebir gençlik faaliyeti"

Fatma Bekmez, AA muhabirine, 7 yasinda baslanan izcilikte 18 yasindan sonra topluma hizmet etme asamasina gelindigini söyledi.

Izcilik egitimlerinde önce ögrenci velilerini bilgilendirdiklerini belirten Bekmez, sunlari kaydetti:

"Izcilikte 'ant' ve 'türe' bizim için çok önemli. Bu kavramlarinin Islam ahlakiyla çok örtüstügünü fark ettik. Ögrencilerle açik alanda müftülügümüzün bize gösterdigi kurslarda iki gecelik kamplar yaptik. Çadirlarimizla, açik alanda yapilabilecek tüm faaliyetleri yapmaya çalistik. Bunun yani sira izcilik faaliyetlerimizi okçuluk ve binicilik gibi açik alan faaliyetleriyle desteklemeye çalistik."

Izcilik faaliyetine katilan ögrencilerin açik alanda hayatlarini kolaylikla idame ettirmeyi ögrendigini kaydeden Bekmez, ögrencilerin verilen çesitli malzemelerle kendi yemeklerini yapabildiklerini aktardi.

Bekmez, salgin döneminde izcilik faaliyetlerine uzaktan devam ettiklerini, ögrencilere evlerinde çadirlar kurdurup kendi odalarinda kamp ortami olusturduklarini vurgulayarak, su ifadeleri kullandi:

"Izcilikte oba ruhuyla hareket etmek çok önemli. Ögrencinin kendi basarisindan ziyade 6 ve 8 kisiden olusan gruplarin basarili olmasi önemli. Oba baskanlarini kendileri seçiyor, biz kesinlikle karismiyoruz. Kendi yas gruplarindaki bir nevi devlet baskanlarini seçiyorlar. Buraya geldikleri kilik kiyafetleriyle bir degerlendirmeye tutuluyorlar. Alinan çesitli kategorilerdeki puanlarla günün en uyumlu ve en basarili grubu seçiliyor. Izcilige kesinlikle gençlerimizle örtüsen birebir gençlik faaliyeti diyebiliriz."

Dini egitimin yani sira izcilik çalismalariyla ögrencilerin hem dünyaya hem de vatana ve millete faydali bireyler olmasina katki sagliklarini ifade eden Bekmez, bu yaslardaki tüm ögrencilerin izcilik faaliyetine katilmalari çagrisinda bulundu.

Yaklasik 4 yildir gençlik merkezine devam eden 9. sinif ögrencisi Zeynep Karadag da duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlik merkezinde degerler egitimi, kurs ve etütler de yaptiklarini anlatan Karadag, "Fatma hocamizin liderliginde çesitli izcilik faaliyetlerine katildim. Buraya basladigimda yavru kurttum. Ama su an yardimci lider olarak bana ögretilenleri öbekli obalara ögretiyorum. Izcilik faaliyetleri bana ahlak, vefa ve vatan sevgisini asiladi. Çok güzel katkilari oldu" dedi.

6. sinif ögrencisi Elif Özdemir ise 1,5 yildir izcilik faaliyetlerine katildigini söyledi.

Izcilik faaliyetinin kendisinde sorumluluk bilinci olusturduguna isaret eden Özdemir, gençlik merkezi sayesinde yeni arkadaslar edindigini belirtti.

Özdemir, "Su an oba grubundayim. Izcilik bende büyük etkiler birakti, daha fazla kitap okumaya basladim. Izcilik sayesinde derslerimde daha basarili oldugumu düsünüyorum." diye konustu.
Kaynak: AA