Istismar Davasi Ile Yargilanan Müdür Yardimcisindan Sok Savunma Açiklamasi 'Kilik Kiyafeti Çok Sik Ve Dikkat Çekiciydi'

Kocaeli’de lise ögrencisine cinsel istismarda bulundugu iddiasi ile tutuklanan müdür yardimcisinin ifadesinde, “Olay tarihinde D.U.’nun kilik kiyafeti çok sik ve dikkat çekiciydi, kendi rizasi disinda herhangi bir eylemde bulunmadim, suçlamalari kabul etmiyorum” dedigi ortaya çikti.

Iddiaya göre, 22 Mart tarihinde Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Çamlitepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde matematik ögretmeni ve müdür yardimcisi olarak görev yapan B.S., 12 sinif ögrencisi D.U.’ya karsi farkli tarihlerde cinsel istismarda bulundu. D.U.’nun sikayeti üzerine polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan müdür yardimcisi B.S., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. “Zincirleme sekilde kisiyi hürriyetinden yoksun kilma ve zincirleme sekilde çocugun cinsel istismari” suçundan yargilanan sanik B.S.’nin durusmasi bugün Kocaeli 1’inci Agir Ceza Mahkemesinde basladi.

Durusmaya taraf avukatlari ve D.U.’nun sinif arkadaslari katildi.

Sanigin huzurda hazir edilememesi ve tanigin durusmaya gelmemesi nedeniyle durusma ileri bir tarihe ertelendi.

“Bana hocam deme, ben seni ögrencim olarak görmüyorum”

Olayla ilgili hazirlanan iddianamede lise ögrencisi oldugunu söyleyen D.U., “B.S. benim ögretmenim olur. Pandemi nedeniyle okula çok sik gidemiyorduk ancak staj ve kurs sebebiyle 3 gün okula gidiyorduk. Olay tarihinden 2 ay önce B.S. bana kitap verecegini söyleyerek beni revire çagirdi. Revire inip kitap teslim aldigima dair imza attigim esnada ögretmenim B.S. bana arkadan sarildi. Daha sonra ‘Hocam ne yapiyorsunuz’ seklinde tepki gösterdim bunu üzerine B.S., ‘Bana hocam deme, seni ögrencim olarak görmüyorum, sen her zaman benim dikkatimi çekiyorsun’ diyerek beni taciz etti. Tekrar tepki göstererek disari çikmak istedim. Bu konuyu kimseye söylememem konusunda uyararak beni birakti” dedi.

Iddianamede, olay tarihinde B.S. ile olan diyalogunu anlatan D.U., “Okula gittigimde B.S., bana ‘arkadaslarin gelene kadar sana tek basina ders anlatayim’ diyerek beni sinifa çagirdi. Sinifa gittigimde yanima oturarak 5 dakika ders anlatti, daha sonra ise taciz etti. Ben yanindan uzaklastim o ise tekrar bana yaklasti. Kendisinin elini ittigimde bana ‘sakin ol sen iyi sir tutuyorsun’ dedi ve siradan kalkti. Ben de bir daha böyle bir sey tekrarlamayacagini düsünerek test çözmeye devam ettim. Bir süre sonra B.S., yine taciz etti. Ben yine engel oldum. Bana ‘gel buraya sana sarilayim sonra çikacagim’ diyerek sinif kapisini kilitledi. Siniftan çikmak için kapiya yöneldigimde maskemi çikararak beni taciz etti. Ben hemen oradan uzaklastim, B.S.’nin telefonunun çalmasi üzerine de siniftan çikti” diye konustu.



“’Ögretmenim özlemisim sizi’ diyerek sarildi”

Matematik ögretmeni olmasi dolayisiyla derslere giren B.S. iddianamedeki savunmasinda, “D.U. benim ögrencimdir ve kendisini 2 yildir tanirim. Normalde D.U.’nun derslerine girmem ancak kendisinin talebi üzerine diger ögrencilere kurs verdigim gibi ona da verdim. Bu süreçte Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ögrencilere dagitilmak üzere üniversite hazirlik kitaplari gönderildi. Revirde bulunan bu kitaplari ögrencilere dagitmak üzere ögrencileri çagirdim. D.U.’ya revirde kitap verdigimde pandemi dolayisiyla kimse yanimizda yoktu. D.U., bana ‘ögretmenim özlemisim sizi’ diyerek sarildi, ben de kendisine sarildim ve revir odasindan çiktik” seklinde konustu.



“Kilik kiyafeti çok sik ve dikkat çekiciydi”

Olay tarihinde D.U., kurs almak amaciyla okula geldigini gördügünü söyleyen B.S. “D.U.’nun kilik kiyafeti çok sik ve dikkat çekiciydi. D.U. disinda kursa gelen ögrenci yoktu. Sinifa girip kendisine ders verdim, birebir anlatmak için de yanina oturdum. D.U. kendisi bana temasta bulununca bir an nefsime yenik düstüm. Siniftan ayrilmak üzere D.U.’nun yanindan kalktik ve gelip bana sarildi bu esnada da zil çaldi. Sinifin kapisini kilitlemedim. Teneffüsten sonra 2 ögrenci daha sinifa geldi. Onlara ders vermeye devam ettim. Kendi rizasi disinda herhangi bir cinsel eylemde bulunmadim, suçlamalari kabul etmiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA