Bakan Soylu'dan CHP Lideri Kiliçdaroglu'na Açiklamasi 'Bu Millet Hiçbir Seyden Korkmadi'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bürokratlara yönelik tehditlerine atifta bulunarak, “Birkaç gün önce ana muhalefet partisi genel baskani tehdit etti. Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakmis. Senin soracagin hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir seyden korkmadi” dedi.

Bakan Soylu'dan CHP Lideri Kiliçdaroglu'na Açiklamasi 'Bu Millet Hiçbir Seyden Korkmadi'


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, geldigi Diyarbakir’da 19 Ekim Muhtar Günü vesilesiyle kentte bulunan çok sayida muhtarla bir araya geldi. Bir otelin toplanti salonunda düzenlenen programda saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Muhtarlar Günü mesaji sinevizyondan yansitildi. Programa, Bakan Soylu’nun yani sira Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, AK Parti Diyarbakir milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mustafa Erdem, AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin ve merkez ilçelerdeki mahallelerde görev yapan muhtarlar katildi.



Bakan Soylu, programda yaptigi konusmada, muhtarlarin çalismalarini iyi yapabilmesi için yeni teknolojiler gelistirilerek islerini kolaylastiracak adimlar atildigini belirterek, "Bir taraftan muhtarlarin maasi en temel sorunlarindan bir tanesiydi. Evet dogru, gönüllülük müessesesidir. Ama, bugün geldigi nokta hakikaten önemlidir. Küçüklügümüzden beri siyasetin içerisinde bulundugumuz için muhtarlarimizin söyledigi bir sey var: bizim sosyal güvenlik sistemimiz olmayacak mi? Allah’a hamdolsun oda Cumhurbaskanimizin sayesinde gerçeklesti. Üçüncüsü muhtarlarin valiler, belediye baskanlari nezdinde ya genel sekreter yardimcisi, ya daire baskanligi ya da vali yardimcisi nezdinde muhatapliklari saglandi. Yetmedi, Içisleri Bakanliginda muhtarlar dairesi kuruldu. Ardindan muhtarlarimizin daha rahat ulasabilecegi bu dijital çagda muhtarlar bilgi sistemi olusturuldu. Silah ruhsati dahil olmak üzere, muhtarlarimiz Cumhurbaskanimizin talimatlariyla ömür boyu bu meseleden yararlanma konusunda bir anlayisla karsi karsiya kalmis oldular. Bütün bunlarla birlikte bugün 50 bin 340 muhtarimiz adina Ankara’da sizin adiniza fidan dikiyoruz. Yetmedi, Ankara’ya geldiginiz zaman nerede kalayim. Bugün 19 Ekim 2021. 19 Ekim 2022 tarihinde Allah nasip ederse bir dahaki muhtarlar gününde size çok güzel bir muhtarlar evi yapacagiz. Her türlü toplanti ihtiyacinizi, barinma ihtiyacinizi da karsilamis olacak. Yine bunun yani sira Cumhurbaskanimizin talimatiyla Külliye’de Sayin Baskan Yardimcimiz ve diger diger bakan arkadaslarimizla beraber oturup saatlerce konustugumuz bir takim güzellemelerin yaninda muhtarlarimiz ile ilgili çalismalarimiz oldu. Insallah bu çalismalari nihayete erdirdigimizde sizin beklentileriniz, atilacak adimlar ve bu muhtarlik müessesesinin biraz daha güçlenebilecek adimlari insallah hep birlikte atmak nasip olur” dedi.



“BU MILLET HIÇBIR SEYDEN KORKMADI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bürokratlara yönelik açiklamalarini elestiren Bakan Soylu, “Birkaç gün önce ana muhalefet partisi genel baskani tehdit etti. Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakmis. Senin soracagin hesaplar kim konuda? Demirden korksun, trene binmeyiz ya. Senin soracagin hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir seyden korkmadi bu kadar. 1960’da darbe yaptilar, 1961’de bu ülkenin basbakanini astilar. Dolayisiyla bize hep gösterdiler, bizi ürkütmek ve korkutmak için. Bir daha bize itaat etmezseniz, sizin sonunuz böyle olur diye bizi yürütmek için. Ne oldu? Ondan sonra yine milletin evlatlarini getirdi. 1980 darbesini yaptilar. Her tarafa mesaj verdiler. Herkesi ürkütmeye ve korkutmaya çalistilar. Ne oldu? Onlarin söyledigi olmadi. Millet gene kendi evlatlarini getirsin. 28 Subat’i yaptilar, kimligimize, kiyafetimize, inancimiza, degerimize, hepsine ambargo koydular. Size yeni bir bin yil baslatiyoruz, dediler. Dediler ki, siz bin yildir bu cografyadasiniz degistiriyoruz. Göreceksiniz diye. Bizi degistiremediler. Çünkü kiymetli muhtarlar, bu cografyada degistiremezler. Bu cografyanin yönetimi cografyadir, görevli bir millettir. Tekrar söylüyorum, bizim görevlerimiz var, dünyaya ait sorumluluklarimiz var. Bu medeniyeti anlatmaya, insanligimizi anlatmaya, insanligini kaybedenlere insanligini hatirlatmaya. Bombalara sirtini dönenlere, insanligini hatirlatmaya ait görevlerimiz var. Bunu hep beraber yaptik. Hep birlikte gerçeklestirmekle mükellefiz” diye konustu.



“HAFIZA ODASINDA DÜRÜMLÜ KATLIAMI VAR MIYDI?”

Diyarbakir’da geçtigimiz gün HDP ve CHP’lilerin katilimiyla açilan Hafiza Odasi sergisini elestiren Bakan Soylu, “Bir hafiza odasi açtilar. Ben merak ediyorum. Hafiza odasi açanlara bakarsaniz, Cumhuriyet Halk Partililer de, HDP’liler yan yanalar. Bu hafiza odasinda Dürümlü’de katledilenler var miydi? Bu hafiza odasinda Tanisik köyünde katledilenler var miydi? Ayni köyde... Hafiza odasinda türküleriyle yüregimizi yakan Aybüke ögretmen var miydi? Bu hafiza odasinda bir köydeki üç aylik, alti aylik bebek var miydi? Neyi temizlemeye çalisiyorsunuz? Neyi temizlemek gayreti içerisindesiniz?” diye sordu.

“GELECEK NESILLERIMIZE, BIZIM GÖRDÜKLERIMIZI BIR DAHA GÖSTERMEYELIM”

Bakan Soylu, sözlerine söyle devam etti: “Burada sizlere ifade etmek istiyorum. Siz her seyi gördünüz. Darbe gördünüz, anarsi gördünüz. Terörist mi gördünüz? Avrupa’dan, Amerika’dan parmak sallamak gördünüz. Asagilanma gördük hep birlikte. Yüzde 8 binlik gecelik faizler gördük. Aksam yattik, sabah kalktik. Bes kat fukaralastigimizi gördük. Görmedigimiz kalmadi. Yoksul, fukara. Hep beraber bir sey yapmaliyiz. Siyasi düsüncelerimiz ayri olabilir. Fikirlerimiz ayri olabilir. Ayri etnik kökenlere sahip olabiliriz. Ama hep beraber bir sey yapmaliyiz. Gelecek nesillerimize, bizim gördüklerimizi bir daha göstermeyelim. Onlar bizim kadar mukavemetli olmayabilir. Altyapisi güçlü bir Türkiye’ye birakiyoruz.” seklinde konustu.

(Sedat Irmak/IHA)
Kaynak: İHA