Antalya'da Suç Örgütü Operasyonunda 14 Kisi Yakalandi

Antalya'da polis ekiplerinin suç örgütüne yönelik düzenledigi operasyonda, biri uzman çavus 14 süpheli yakalandi.

Varsak Sehit Ugur Gökcan Polis Merkezi amirligine basvuran M.K, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kisi hürriyetini yoksun kilma ve nitelikli yagmaya ugradigini belirterek sikayetçi oldu.

Antalya Emniyet Müdürlügü Gasp Büro Amirligi tarafindan yapilan detayli çalismada, süphelilerin bu ve benzeri suçlari gerçeklestirdikleri tespit edilerek detayli çalisma baslatildi.

Elebasiligini F.K'nin yaptigi öne sürülen örgütün yüksek faizlerle verdikleri paralari alabilmek için yagma, nitelikle yagma, tehdit, silahla tehdit, hakaret, kasten yaralama, tefecilik, kisi hürriyetinden yoksun kilma eylemlerinde bulunduklari degerlendirildi.

Süphelilerin eylemlerinin ispati için F.K. ve örgüt elemanlari C.K, M.Ö, M.A, M.A, T.C, A.K, A.Ç, L.S, B.B, K.Ö, K.P. ve A.B'nin teknik ve fiziki takibine baslandi.

Yapilan çalismada, örgütün yaptigi eylemler ile Manavgat Ilçe Nüfus Müdürlügünde çalisan A.S. ve Manavgat Ilçe Jandarma Komutanliginda görevli Uzman Çavus M.E.'den destek aldiklari belirlendi.

Teknik takip sonucu Manavgat Ilçe Emniyet Müdürlügünde çalisan A.Y'nin de süphelilerle irtibatli oldugu tespit edildi. Ifadesi alinan A.Y. ile ilgili evrakin ayrica ikmalen gönderilecegi ögrenildi.

- Çok sayida senet ele geçirildi

Süphelilere ait Manavgat'taki 12 ev ve 5 is yerine düzenlenen es zamanli operasyonda, 14 kisi gözaltina alindi.

Yapilan aramalarda 21 cep telefonu, 23 sim kart, 7 bilgisayar, 9 USB flas disk, 3 hafiza karti, tablet ve hard disk olmak üzere toplamda 65 adet dijital materyal, çesitli sirket ve sahis adina düzenlenmis çesitli bankalara ait 53 çek, senet, ödeme protokolü, 50 para gönderme dekontu, çek kayit dekontu, 3 tabanca, 1 otomatik tüfek, 32 bin 900 lira, 40 dolar ve 300 avro para ele geçirildi.

Gözaltindaki 14 süpheli, Antalya Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan Manavgat Adliyesine sevk edildi.

Olayla ilgili firari olan A.Ç'nin yakalanmasi için çalismalar sürüyor.

Kaynak: AA