AK Parti'den Bazi Büyükelçilere Tepki

Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'Ülkemizin egemenligi konusundaki yanlis beyanatlarini en güçlü sekilde reddediyoruz' Genel Sekreter Fatih Sahin: 'Haddini, hududunu bilmek herkesin vazifesidir'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'de görev yapan diplomatlarin, Türk yargisini etkilemeye yönelik beyanatlarinin, kabul edilemez oldugunu belirtti.

Çelik, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, bazi büyükelçiliklerin, Osman Kavala'nin yargilandigi davayla ilgili açiklamasina tepki gösterdi.

"Ülkemizde görev yapan diplomatlarin, Türk yargisini etkilemeye yönelik beyanatlari kabul edilemez" ifadesini kullanan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin egemen bir hukuk devleti ve Türk yargisinin bagimsiz oldugunu vurguladi.

Türkiye'de görev yapan diplomatlarin kendi ülkeleri ile Türkiye arasindaki iliskilere katki yapmalarindan memnuniyet duyduklarini dile getiren Çelik, sunlari kaydetti:

"Buna karsin ülkemizin egemenligi konusundaki yanlis beyanatlarini en güçlü sekilde reddediyoruz. Tüm diplomatik makamlarin ülkemizin egemenligine, Türk yargisinin bagimsizligina saygi duymalari ve içislerimize müdahaleden kaçinmalari zorunludur. Aksi bir tutum, diplomasiyle bagdasmayan bir sorumsuzluktur."

- "Haddini, hududunu bilmek herkesin vazifesidir"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin de sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Görülmekte olan bir dava ile ilgili tavsiye ve telkinde bulunan diplomatlar, bilmeliler ki yaptiklari anayasal bir suçtur." degerlendirmesinde bulundu.

Sahin, "Türkiye Cumhuriyeti; anayasal düzenini, mahkemelerinin bagimsizligini hiçe sayabilecekleri bir devlet degildir. Haddini, hududunu bilmek herkesin vazifesidir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA