Yeralti Maden Isyerlerinde Is Sagligi Ve Güvenliginin Gelistirilmesine Yönelik Hibe Destegi Sürüyor

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Özellikle Madencilik Sektöründe Is Sagligi ve Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi (MISGEP) Finansal Destek ve Rehberlik Programi faydalanicisi olan 80 yeralti maden isletmesine dördüncü hibe destegi ödemesini gerçeklestirdi.

Yeralti maden isletmelerinin aldiklari is sagligi ve güvenligi hizmetine karsilik olarak verilen bu destek için, isyerlerinde is sagligi ve güvenligi profesyoneli görevlendirilmesi sarti araniyor. Destek alan isyerleri çalisanlari arasindan ISG profesyoneli görevlendirebilecegi gibi ortak saglik ve güvenlik birimlerinden de bu hizmeti alabiliyor.

Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan ortaklasa finanse edilen bu programda, proje faydalanicisi olan yeralti maden isyerlerine 920 bin TL hibe destegi 1 Ekim itibariyla ödendi. Yapilan ödeme ile birlikte yeralti maden isyerlerinde is sagligi ve güvenligi hizmeti alimlarini desteklemek amaciyla verilen hibe destegi 4 ayda toplam 3.4 milyon TL’ye ulasti.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, finansal destegin yani sira Maden Isyerlerinde Is Sagligi ve Güvenligi Yönetmeligi’nin saha uygulamalarini izlemek ve desteklemek amaciyla verilen teknik rehberlik çalismalarina da devam ediyor. Bu amaçla saha ziyaretlerinin ardindan teknik rehber ve doküman hazirliklari ile havalandirma simülasyonlarinin olusturulmasi çalismalarina baslandi. Maden sektörünün yaygin oldugu illerde bulunan faydalanicilarin katildigi bu program 2023 yilina kadar devam edecek.
Kaynak: İHA