Üniversitelilere Ayligi 500 TL'ye Yesilirmak Manzarali Otel

Amasya Valiligi kalacak yer bulmakta güçlük çeken üniversite ögrencileri için Büyük Amasya Oteli’ni seferber etti. Bir odasinin günlügü 130 TL olan Yesilirmak manzarali 3 yildizli otel bu dönemde ögrencilerden aylik 500 TL aliyor.

Üniversitelilere Ayligi 500 TL'ye Yesilirmak Manzarali Otel
Amasya Özel Idaresine ait 120 kisi kapasiteli otelin tüm odalarina geçen ay yerlesen ögrenciler sunulan imkanlardan çok memnun. Amasya Üniversitesi Yasli Bakim Programi 2. sinif ögrencisi Gökçenaz Görmek, “Kalacak yer ararken bu otele aldilar. Aylik 500 TL ödüyoruz. Su an hiçbir sikintim yok. Gayet memnunum. Bizi buraya alanlardan Allah razi olsun” dedi.

Sehre geldiginde yurda yerlesme problemiyle karsilasinca umutsuzluga kapildigini anlatan Tokatli Kader Kiyak da, “Özel yurtlari arastirdim. Fiyatlari çok yüksekti. Son çare olarak oraya gidecekken burayi ögrendim” diye konustu.

Betül Süren ise ders çalismak için özel bölümlerin de olusturuldugu bu oteli gayet konforlu ve güvenli buldugunu söyledi.



“Barinma sorununu hallettik. Bin kisilik ögrenci yurdu aralikta hazir”

Ögrencilerin kismen yasadiklari barinma sorununa kisa sürede çözüm bulmak adina Amasya Il Özel Idaresine ait Büyük Amasya Oteli’ni kiz ögrencilerin hizmetine açarken kamu misafirhanelerinin imkanlarini da sunduklarini açiklayan Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Su an itibariyla ilimizde üniversite ögrencilerimizin barinma sorununu halletmis durumdayiz. Kesin çözüm de insallah Aralik ayinda olacak. Bin kisilik ögrenci yurdunu Aralik ayinda teslim alacagiz” seklinde konustu.



“Ögrencilerimizi magdur etmemek için her tür çabayi harciyoruz”

Merzifon’da 500, Gümüshaciköy’de de 300 kisilik yurtlarin hizmete girmesiyle beraber bu sorunun kent genelinde tamamiyla ortadan kalkacagini vurgulayan Masatli, “Insallah ögrencilerimiz sunmus oldugumuz hizmetten memnundur. Ögrencilerimizi magdur etmemek için her tür çabayi harciyoruz. Harcamaya da devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA