Turgutlu'da Doga Ve Spor Tarihle Bulustu

Turgutlu Belediyesi Dagcilik Akademi (TURBELDAK), sezon açilisi parkurunda doga ve sporu tarihle bulusturdu. Turgutlu Kent Müzesi uzmanlarinin eslik ettigi yürüyüste katilimcilara parkur üzerindeki tarihi alanlar hakkinda bilgiler aktarildi.

Turgutlu'da Doga Ve Spor Tarihle Bulustu
TURBELDAK, pandemi sürecinin baslangicindan bu yana ara verdigi haftalik yürüyüslerine geçtigimiz gün yeniden basladi.

Uzun süre sonra yeniden baslanan çalismalarda belirlenen ilk parkur, Kayrak ile Gökgedik arasindaki 13 kilometrelik güzergâh oldu. Çakici Köprüsü’nden baslayan yürüyüs, Kesikköy Mezarligi’na ugranarak Gökgedik Köyüne kadar devam etti. Yagisa ragmen keyifli bir ortamda devam eden etkinlige katilan Turgutlu Kent Müzesi uzmanlari tarafindan katilimcilara Çakici Köprüsü, Kesikköy Mezarligi ve çevresinde mazide yer alan yerlesim yerleri hakkinda bilgi verildi.

TURBELDAK’in bundan sonraki bazi etkinliklerinde yine müze uzmanlari ile birlikte hareket edilecegi belirtildi.

Kayrak ve Gökgedik arasinda yapilan yürüyüs etkinligi ile doga ve sporun tarihle bulustugunu belirten Yaz - Kis Yürüyüs Lideri Orhan Mert, “Pandemi süreci nedeniyle ara vermek durumunda kaldigimiz haftalik yürüyüslerimize yeniden basladik. Ilk parkur olarak belirledigimiz Kayrak ve Gökgedik güzergahi için Turgutlu Kent Müzesi isbirligiyle farkli bir çalisma ortaya koyduk. Kent Müzesi Sorumlumuz Mehmet Gökyayla ve Kent Müzesi uzmanlarimiz, Kayrak ve Gökgedik arasindaki 13 kilometrelik yürüyüs boyunca tarihi alanlar ve eski yerlesim yerleri hakkinda önemli bilgiler aktardi. Doga ve sporu tarihle bulusturdugumuz bu degerli etkinlige katilan katilimcilarimiza, Kent Müzesi Sorumlumuz Mehmet Gökyayla ve uzmanlarimiza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA