Tiyatro Ve Sigorta Dünyasi 'Ebedi Baris'Ta Bulustu

Iki yila yaklasan pandemi sürecinde kapali kalan ve sezon açilisini sanatin destekçisi Quick Sigorta özel gösterimi “Ebedi Baris” adli oyunla yapan Kats Sahne, Maher Holding çalisanlari, Quick Sigorta Acenteleri ve sigortalilarina ev sahipligi yapti.

Tiyatro Ve Sigorta Dünyasi 'Ebedi Baris'Ta Bulustu
Ali Poyrazoglu, Cemal Hünal, Lale Cangal Hünal ve Onur Senay’in da aralarinda bulundugu isimlerin katildigi Quick Sigorta ve Tiyatronet is birligiyle düzenlenen tiyatro gecesinde Maher Holding, Quick Sigorta, Corpus Sigorta, Matger, Valde, MHR Gayrimenkul, Finans Grubu ve Qpay yönetici ve çalisanlari ile Quick Sigorta acenteleri ve sigortalilariyla birlikte sosyal medyadan yapilan yarismanin kazananlari da katildi.

Ispanyol dramaturg ve oyun yazari Juan Mayorga’nin, Alman filozof Immanuel Kant’in “Ebedi Baris Üzerine Felsefi Deneme” eserinden esinlenerek yazdigi Ebedi Baris oyunu, 15 Ekim’de KATS Sahne’de seyirciyle bulustu. Bir Deniz Atam projesi olan Ebedi Baris’in oyuncu kadrosunda Furkan Kalabalik, Kaan Sevi, Ismet Ege Tonbul, Serdal Genç ve Deniz Atam bulunuyor.

Ahmet Yasar: “Dijital tiyatro keyfini sahneye tasimak istedik”

Muhtesem bir performansin sergilendigi oyun sonrasinda Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yasar, “Oyunu keyifle seyrettik. Pandemi kosullari sebebiyle sadece sahneler ve perdeler kapali degildi, bizler de bir araya gelememistik. Sanata ve sanatçiya destek verebilmek pandemi sürecinde seyirciyle bulusturabilmek adina tiyatronet ile birlikte sigortalilarimiza ve acentelerimize konutta dijital tiyatro keyfi sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Bu defa dijital tiyatro keyfini tiyatro salonuna sahneye tasimak istedik. Bu bizim için sadece bir destek degil. Böyle bir etkinlige sebep olmak bizim için çok önemli. Bundan sonra da sanata destek vermek adina üstümüze düsen görev ne ise yapmaya devam edecegiz” dedi.

Ahmet Yasar oyunun sonunda yapilan tesekkür konusmasinin ardindan tüm ekip adina çiçek takdim etti.

Ali Poyrazoglu: “Hayatin sigortasi sanattir”

Oyunla ilgili görüslerini bildiren Ali Poyrazoglu, “Çok çalisilmis, çok emek verilmis bir oyun. Izlemekten büyük keyif aldim. Çok mutlu oldum. Ebedi Baris, Juan Mayorga’nin yazdigi ve fabl dedigimiz, hayvanlardan yola çikilarak insanlarin dünyasini anlatan ve bizi düsünmeye sevk eden bir oyun. Juan Mayorga’nin oyunlarini ilk kez Türkiye’de ben sergiledigim için baska tiyatrolarin da sergilemesi beni mutlu ediyor. Bu sezon tiyatroya gitmek isteyen herkesin bu oyununu listesine almasi gerektigini düsünüyorum. Hayatin sigortasi sanattir. Sanat yasami sigorta eder. Sigortacilarin isi de yasami sigortalamak. Bu nedenle Quick Sigorta bu emegin altini çizip destekledigi için çok mutluyum” seklinde konustu.



Cemal Hünal: “Sigorta sirketinin destegi büyük bir sey”

Oyuncu Cemal Hünal ise “Quick Sigorta’nin sanata vermis oldugu destek çok kiymetli. Ben kendim adina tesekkür etmek istiyorum. Çünkü tiyatro çok yasayan bir format ve kiymeti bilindigi zaman hizli bir sekilde yükselebiliyor. Bir sigorta sirketinin bunu fark edip destek saglamasi büyük bir sey” dedi.



Pandemide ilk prömiyer

Oyun sonunda Onur Senay, sanata destegini esirgemeyen Quick Sigorta’ya tesekkürlerini sunarken, Ebedi Baris oyununun yönetmeni ve oyuncusu Deniz Atam da pandemi sebebiyle iki kez ertelenen ve birçok provadan sonra sabirsizlikla bekledikleri prömiyerlerinin Quick Sigorta’nin destegi ve getirdigi sansla gerçekleserek seyirciyle bulusmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Acenteler de oyundaydi

Quick Sigorta’nin idari kadrosunun yani sira acenteler de oyunu izleyenler arasindaydi. Acenteler oyunla ilgili görüslerini su sekilde belirttiler:

Quick Sigorta acentelerinden Dilbaz Sigorta’nin sahibi Özgen Dilbaz, oyunla ilgili “Pandemiden sonra ilk kez bir araya gelebiliyoruz. Çok güzel düsünülmüs bir gece. Hem bir araya gelebildik hem de tiyatroya destek olacagiz. Maher Holding ailesine bu güzel gece için çok tesekkür ediyorum” dedi.

ANR Sigorta’dan Onur Tarni ise geceyle ilgili sunlari kaydetti:

“Her sektörde oldugu gibi sanat sektörü de ne yazik ki pandemiden büyük bir sekilde etkilendi. Tiyatro.net ile daha önceden bu oyunu çevrim içi olarak izleyebilmistik ancak simdi canli izleyecegiz.”

Kavacik Sigorta ve Aracilik Hizmetleri’nin sahibi Ismet Küçüksari ise düsüncelerini söyle aktardi: “Sahsen sanata verilmis her türlü destegi çok degerli buluyorum. Is birligi yaptigim sirketlerin de sanata verdigi destegi görünce o sirketi daha da benimsiyorum. Pandemi sonrasinda özellikle sahne sanatlarinin daha çok desteklenmesi gerektigine inaniyorum ve Quick Sigorta’nin böyle bir organizasyonda bizleri agirlamasi çok kiymetli. Maher Holding’i, Quick Sigorta’yi ve yöneticilerini gönülden kutluyorum.”

Tiyatronet is birligi hakkinda

Quick Sigorta, pandemi döneminde Tiyatronet ile yaptigi isbirligiyle sanat ve sigorta dünyasini bir araya getirerek Türkiye ve dünyada bir ilki gerçeklestirdi. Konut sigortasi yaptiran veya halihazirda güncel konut sigortasi bulunan herkese Tiyatronet araciligiyla online tiyatro bileti sunulan bu uygulama, Quick Sigorta’da konut poliçesi sahibi olan tüm sigortalilari kapsiyor.
Kaynak: İHA