Tekirdag'da Göçmenlerle Ilgili Uyum Toplantisi Düzenlendi

Tekirdag’da yasayan yabancilarin ülkedeki hayata ve vatandaslarla karsilikli uyum içinde yasamalarina dair faaliyetlerin planlanip yürütüldügü Il Göç Kurulu Toplantisi gerçeklestirildi.

Tekirdag'da Göçmenlerle Ilgili Uyum Toplantisi Düzenlendi
Toplantiya Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Uyum Proje Koordinatörü Kemal Pehlivanli, Il Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik, Il Jandarma Komutan V. J. Alb. Mustafa Çetinkaya, Il Göç Idaresi Müdürü Ömer Gümüs, ilçe kaymakamlari ve kurum müdürleri katildi.

Toplantida, ülkedeki yabancilarla toplumun uyumu artirmak, uluslararasi koruma ve geçici koruma usullerine iliskin süreçlerin daha iyi bilinmesini saglamak, dogru bilinen yanlislarla ilgili yasanan sorunlarin önüne geçmek ve yerel düzeyde Uyum Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Plani’nin uygulanmasi temine etmek amaciyla düzenlenecek olan “Uyum Bulusmalari Toplantisi” hakkinda Il Göç Idaresi Müdürü Ömer Gümüs tarafindan bilgi verildi.

Ardindan Il Göç Idaresi Müdürü Gümüs, Tekirdag’daki yabancilar hakkinda istatistiki bilgiler verdi ve sonrasinda yabancilarin Tekirdag’a uyumuyla ilgili çalismalar hakkindaki gelismeleri anlatti.

Toplantida, Tekirdag II Göç Idaresi Müdürlügü tarafindan Namik Kemal Üniversitesi ve Uluslararasi Sehit Münir Alkan Anadolu Imam Hatip Lisesi’ne kayitli uluslararasi ögrencilerin uyumuna yönelik bilgilendirme toplantisi düzenlenmesine, Il Göç Kurulu’na üye olarak II Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürlügü ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nün davet edilmesine, kurul üye kurumlarinin bir uyum irtibat personeli belirleyip belirlenen personel bilgilerinin Il Göç Idaresi Müdürlügüne gönderilmesine karar verildi.

Toplanti, görüs ve önerilerin sunulmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA