Siirt'te PKK'li Teröristlerin Katlettigi 22 Kisinin Acisi Dinmiyor

Siirt’in Baykan ilçesinin Derince köyünde, 21 Ekim 1993’te PKK’li teröristlerce katledilen 13’ü çocuk, 22 kisinin acisi ilk günkü gibi tazeligini koruyor.

Siirt'te PKK'li Teröristlerin Katlettigi 22 Kisinin Acisi Dinmiyor
Siirt’in Baykan ilçesinin Derince köyündeki sehitlikte bir araya gelen Siirt Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Federasyonu Baskani Ismail Sehitoglu, sehit yakinlari ve vatandaslar katliami kinadi. 28 yil önce Derince köyünde 22 masum insanin terör örgütü PKK tarafindan hunharca katledildigini dile getiren 9 aylikken sehit edilen Leyla Erdem’in babasi Yilmaz Erden, PKK terör örgütünün çocuk ve kadinlari katlettigi katliamin acisini yüreklerinde tasidiklarini söyledi.

Katliamin yasandigi zaman asker oldugunu, birliginden izin alarak köye geldigi günün sabahinda aci haberi aldigini söyleyen Erdem, “Siirt’in Baykan ilçesine bagli Derince köyünde 1993 tarihinde PKK tarafindan köyümüze baskin düzenlendi.

Ailemizden 22 nüfusu kaybettik. 9 bayan, 13 çocuk olmak üzere 22 masum vatandasimiz sehit edildi. 9 aylik bebegim, kizim Leyla Erdem. Ona doyamadan cenazesine geldim. Büyük bir aci, büyük bir üzüntü duydum. Bu duygularla beraber, yapilan bu zulmü Allah hiçbir zaman yanlarina birakmasin” dedi.



"PKK YILLARDAN BERIDIR KÜRTLERE SADECE ZULÜM YAPTI"

Siirt Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Federasyonu Baskani Ismail Sehitoglu, terör örgütü PKK’nin ’bebek katili’ olarak tescil edildigi Baykan ilçesindeki Derince köyünde katledilen, aralarinda 9 aylik bir bebegin de bulundugu 22 vatandasi rahmetle andiklarini söyledi.

Sehitoglu, “1993 senesinde bundan tam 28 yil önce eli kanli terör örgütü PKK tarafindan Derince köyümüze saldiri düzenlendi.

9’u bayan, 13’ü çocuk olmak üzere 22 vatandasimizi sehit ettiler. Buraya geldigimizde bir kez daha ögrendik ki terör örgütü Kürtlere sadece zulüm yapmis, Kürtlere zarar vermis. 93 senesinde buraya gelmisler, 9’u bayan, 13’ü çocuk olmak üzere 22 vatandasimizi hunharca sehit etmisler. Burada katliam yapmislar. 9 aylik olan bebek Leyla Erdem’i de orada sehit etmisler. Bunlar o kadar vicdansiz ve cani insanlar ki ne çocuk, ne kadin, ne yasli taniyorlar. Bunlarin kesinlikle Kürtlükle alakasi yoktur. Bunlar yillardan beridir Kürt adi altinda Kürtlere sadece zulüm ettiler. Kürt’ün çocugunu öldürdüler, Kürt’ün annesini öldürdüler, Kürt’ün yuvasini yaktilar, Kürt’ü köyünden ettiler, bunlar bu ülkede Kürt’ü Türk’e, Türk’ü Kürt’e kirdirmaya çalistilar. Rabbim devletimize güç, kuvvet versin. Sehit ailelerimize sabir versin. Bizler de güvenlik koruculari olarak, sehit aileleri olarak her daim devletimizin emrindeyiz. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürecegiz Insallah” diye konustu.

Katliamda ablasi Leyla bebegin yani sira annesi Merdiye, babaannesi Hanim, halasi ve 2 kuzenini kaybettigini dile getiren Ali Erdem ise “1993 yilinda PKK’li teröristler tarafindan yapilan eylemde ailemizden 22 kisiyi kaybettik. 22 kisi içerisinde 6’si kendi ailem olmak üzere biri 9 aylik ablamdi. Gerçekten zor bir sey. Allah hiç kimseye bu aciyi yasatmasin. Insallah yavas yavas tükeniyorlar, bitiyorlar. Onlara yardim edenler de Insallah günü gelir, yerini bulur. Allah devletimize zeval vermesin” seklinde konustu.

(Selami Deniz /IHA)
Kaynak: İHA