Sakli Güzellik, Onlarca Dogaseveri Agirladi

Onlarca dogasever Anadolu’nun sakli güzelliklerinden Gökpinar gölünde baslattiklari yürüyüslerini Suçati-Karahisar Kanyonunda sürdürdü.

Sakli Güzellik, Onlarca Dogaseveri Agirladi
Türkiye Dagcilik Federasyonu Sivas Il Temsilciligi tarafindan düzenlenen Suçati - Karahisar Kanyonu doga yürüyüsüne yüze yakin dogasever katildi.

Egitim camiasindan, ögrenci ve akademisyenlerden olusan gruplar ilk önce Anadolu’nun gizli doga zenginliklerinden Gökpinar Gölünü ziyaret etti. Dogaseverler burada; gölün berrak ve turkuaz renkli suyunun yaninda olusan Sonbahar manzarasinda bol bol fotograf çekti. Ardindan, Gökpinar gölünden baslayan yürüyüs gölden çikan suyla olusan dere boyunca sürdü. Yaklasik 13 km uzunlugundaki kanyonda doganin tadina varildi.

Faaliyet hakkinda bilgi veren Yerel Rehber Erol Bozkus, katilimcilara Gürün’ü tercih ettikleri için tesekkür edip, “Gürün ilçemizin doga güzellikleriyle zengin bir cografyaya sahip. Dogaseverleri bu güzelliklerin farkina varmalari için Gürün’e davet ediyoruz” dedi.

Yaklasik bes saatlik bir yürüyüs sonunda kanyonu geçen dogaseverler, kanyon içinde bir elma bahçesine ugradi. Bahçe sahibi sporculara yörenin ünlü meyvesi olan Gürün Elmasi ikram etti.
Kaynak: İHA