(Özel) Günes Enerjisiyle Çalisan Telefon Sarj Istasyonu Üretildi

Van Is Gelistirme Merkezinde (ISGEM) yillardir arastirmalarini sürdüren MEDWAVE Firmasi, günes enerjisiyle çalisan telefon sarj istasyonu üretti.

(Özel) Günes Enerjisiyle Çalisan Telefon Sarj Istasyonu Üretildi
ISGEM’de araliksiz çalismalarini sürdüren MEDWAVE Firmasi, birbirinden önemli çalismalara imza atiyor. Daha önce korona virüsü yok eden cihazi, sebze kurutma makinesini ve her türlü kirli suyu içilebilir duruma getiren ilaci üreten firma, günes enerjisiyle çalisan telefon sarj istasyonunu da üretti. Tamamiyla günes enerjisiyle çalisan istasyonda ayrica bisiklet hava pompasi, reklam asilacak alan, oturma masasi ve aydinlatma bulunuyor.

Ürettigi ilk telefon sarj istasyonunu Edremit sahiline kuran firma yetkililerinden Murtaza Mahmudi, istasyonun özellikle acil durumlarda vatandasin isini kolaylastiracagini belirterek, “Bu istasyon günesten enerjisini alir ve cep telefonlarini sarj eder. Reklam asilacak yeri, bisiklet hava pompasi, oturma masasi ve gece saatleri için aydinlatmasi var. Vatandaslar parklarda gezerken telefon sarjlari bitiyor. Acil durumlar için bu istasyon önemlidir” dedi.

Firma yetkililerinden Dr. Mehrdad Fojlaley ise istasyonun belediyeler için bir gelir niteliginde olabildigini belirterek, “Bu istasyon 24 saat boyunca çalisiyor. 4 telefonu ayni anda sarj edebilir ve sarj seviyesini de gösterebiliyor. Her zaman vatandaslarin sarja ihtiyaci olur. Bu istasyon sayesinde vatandaslar istedigi zaman bedava telefonlarini sarj edebilirler. Özellikle belediyeler için bir gelir kaynagi da olabilir. Çünkü üzerindeki reklam panosunu kiralayabilirler” diye konustu.

Istasyonun farkli modellerle üretilebildigini dile getiren Fojlaley, “Her cihaz tasarimina göre 5 ila 7 bin TL civarinda mal oluyor. Farkli modellerde tasarimlarimiz oldugu gibi müsterin istegi üzerine özel modellerde de yapabiliriz. Van YYÜ Vakfi bize destek olarak yeni üretimlerimizden satin aldi. Su anda Edremit sahilinde bir istasyonumuzu kurduk. Ben bu anlamda bizlere gösterdigi ilgiden dolayi Edremit Belediye Baskani Ismail Say’a, Van YYÜ Vakfi’na tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA