Misir'da Hazirlanmasi 20 Yil Süren Kuran'i Kerim Cumhurbaskani Sisi'ye Verildi

Misir'daki El-Ezher Kurumu, hazirlanmasi yaklasik 20 yil süren bir Kuran'i Kerim'i Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi'ye takdim etti.

Mevlit Kandili dolayisiyla baskent Kahire'nin dogusundaki bir konferans merkezinde düzenlenen programa, Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi, El-Ezher Kurumu Seyhi Ahmed et-Tayyib ve üst düzey yetkililer katildi.

Ezher tarafindan yapilan açiklamada, "söz konusu Mushaf-i Serif üzerindeki çalismalarin yaklasik 20 yil sürdügü" belirtildi.

Mushafta Ilhanli ve Memlük dönemlerine ait el yazmalardan esinlenerek olusturulan geometrik desenler, tezhip ve tezyinatta yer alan renklerin kullanildigina isaret edilen açiklamada, altinin ve renklerin parlakligini uzun süre korumak için en kaliteli saf pamuk ve asitsiz kagida basildigi aktarildi.

Mushafin kapaginin, bitkisel tabaklama yapilmis saf deriden oldugu kaydedilen açiklamada, ayrica Kral (Ahmed) Fuad hatti ile basildigi ifade edildi.

Açiklamada, El-Ezher Kurumu Seyhi Tayyib'in mushafi Cumhurbaskani Sisi'ye takdim ettigi belirtildi.

Sisi, programda yaptigi konusmada, "Önceliklerimiz arasinda yer alan farkindalik ve dini dogru anlama konusunun önemini her zaman vurguluyoruz. Misir, farkindalik yaratma ve dini söylemi düzeltme misyonunu sürdürüyor." dedi.

El-Ezher Kurumu Seyhi Tayyib de "Bugün dünyamizi ve Müslüman toplumlari insanlik disi kosullardan kurtarmak için Peygamberi rehberligin dönüsüne ihtiyacimiz var." diye konustu.

Kaynak: AA