Merzifon'da TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Açildi

Amasya'nin Merzifon ilçesinde TOKI Kara Mustafa Pasa Ortaokulu ögrencilerinin projelerinin sergilendigi TÜBITAK 4006 Bilim Fuari açildi.

Okulun bahçesinde düzenlenen fuarin açilisina, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Yozgat, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi. Fuari gezen Yozgat, projeler hakkinda Okul Müdürü Hatice Deniz'den bilgi aldi.

4006 TÜBITAK bilim fuarlarinda basarili çalismalara imza atildigini aktaran Yozgat, "Insallah bu fuarimiz ögrencilerimizin gelisimine, ilim irfan ve hikmet yolunda yeni ilhamlar kazanmasina ve yeni projelere baslamak için heveslenmelerine vesile olur." dedi.

Bilim fuarlarinin, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayip, birçok teorik bilginin gerçek yasamdaki isleyisini fark etmelerini sagladigina dikkati çeken Yozgat, sunlari söyledi:

"TÜBITAK 4006 Bilim Fuarlari, ögrencilerin ögretim programi çerçevesinde ve kendi ilgi alanlari dogrultusunda belirledikleri konular üzerine arastirma yaparak arastirmalarinin sonuçlarini sergileyebilecekleri ve eglenerek ögrenebilecekleri bir ortam sunmayi amaçlayan etkinliklerdir. Bu etkinlikler sayesinde bilimin ve bilimsel çalismalarin yeni nesiller tarafindan benimsenmesi ve tesvik edilmesi, bilimin günlük hayatla iliskilendirilmesi, bilim kültürünün yayginlastirilmasi, okul ortaminin ögrenilen ve arastirilan dinamik bir yapiya dönüstürülmesi hedeflenmektedir. Emek sarf eden ögrencilerimize, ögretmenlerimize tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA