Malatya TSO Baskani Sadikoglu, Kirgizistan'da Yatirim Forumu'na Katildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Kirgizistan Yatirim Bakanliginin daveti üzerine gittigi Kirgizistan'da, kamu-özel diyalogu formatinda düzenlenen Yatirim Forumu'na katildi.

Malatya TSO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Yatirim Forumu, Kirgiz Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sadir Caparov'un tensipleriyle Kirgizistan'in güneyinde Fergana Vadisi'nde yer alan Batken Bölgesi'nde gerçeklestirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sadikoglu, iki ülke arasindaki ticaret hacminin geçtigimiz yil 507 milyon dolar oldugunu hatirlatti.

Bu hacmin 1 milyar dolara ulasabilmesi için ciddi çalismalar yürütüldügünü bildiren Sadikoglu, "Bu kapsamda yetkililerle yaptigimiz görüsmelerde, bölgeye yatirimda bulunulabilecek firmalarimiz, yatirim alanlari, lojistik imkanlar, yatirimcilarimiza sunulan muafiyetler ve saglanan avantajlar üzerine toplantilar gerçeklestirdik." ifadelerini kullandi.

Kirgizistan Bakanlar Kurulu Baskani Akilbek Caparov, milletvekilleri ve is dünyasi temsilcilerinin katilimiyla düzenlenen Yatirim Forumu kapsaminda, Batken Belediyesi ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi arasinda is gelistirme ve dostluk protokolü imzalandi.

Imzalanan protokolün Batken ve Malatya sehirleri arasindaki ticaret ve is iliskilerinin gelistirilmesinin amaçladigini belirten Sadikoglu, söyle devam etti:

“Katildigimiz yatirim forumu kapsaminda önemli ikili görüsmeler gerçeklestirdik. Tacikistan ve Özbekistan'a siniri bulunan Batken sehri, Çin ile yapilacak ticarette de önemli bir lojistik potansiyele sahip. Kirgizistan, özellikle yatirima ihtiyaç duydugu öncelikli alanlarda, Türk is insanlarina önemli ayricaliklar sunuyor. Gerçeklestirdigimiz toplantilarda yatirimcilarimizin dis yatirimlardaki beklenti ve taleplerini aktardik, ticaret ve kültürel iliskilerimizin gelistirilmesi adina yapilacak çalismalar üzerinde mutabik kaldik."

Baskan Sadikoglu, Kirgizistan ziyareti kapsaminda Biskek'te Büyükelçi Ahmet Sadik Dogan ile de bir araya geldi.

Büyükelçilik binasinda gerçeklesen görüsmede iki ülke arasinda gelisime açik olan ticari iliskiler, öncelikli yatirim alanlari, ülkedeki mevcut Türk yatirimcilarinin görüsleri gibi birçok baslikta istisarelerde bulunuldu.

Kaynak: AA