Karatayli Ögrenciler Hem Ögreniyor Hem Kazaniyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesinin Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ile imzaladigi “Ögrencilerimizi Modern Tarim Teknikleriyle Bulusturuyoruz” protokolü, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçti.

Karatayli Ögrenciler Hem Ögreniyor Hem Kazaniyor
Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, okuldaki uygulama alanlari sayesinde hem pratik yapma hem staj hem de para kazanma sansi buluyor. Söz konusu proje; Karatay Belediyesi tarafindan hazirlandiktan sonra Karatay Kaymakamligi’nin katkilari, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nin destekleriyle hayata geçti.

“Hem ögreniyor hem kazaniyorlar”

“Ögrencilerimizi Modern Tarim Teknikleri ile Bulusturuyoruz” projesi, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kampüsü içerisindeki 40 bin metrekarelik alanda uygulaniyor. Okulda Tarim Bölümünde egitim gören ögrenciler, alan içerisinde olusturulan 114 metrekarelik çadirda kültür mantari yetistiriciligi yapiyor. Ögrenciler mantar yetistiriciliginin yani sira 2 adet 240’ar metrekarelik örtü alti serada kesme çiçek ile mevsimlik yesil sebze de yetistiriyor. Proje bununla da sinirli degil. Karatay Belediyesi ve KOP’un destekleriyle 110 metrekarelik alanda 50 adet küçükbas hayvan kapasitesine sahip agilin bulundugu projede, ayrica bin 500 adet yumurta tavukçulugu da yapiliyor. Ögrenciler, teorik egitimlerinin yaninda proje sayesinde hem uygulamali egitim almis oluyor hem de üretilen ürünlerin satisindan elde edilen paradan pay da aliyor. Ögrencilerin Yaz aylarinda staj yapma imkani sunacak projeyle ögrenciler nitelik kazanarak gelecek planlamasinda avantaj elde etmis olacaklar.

Hasan Kilca ögrencilerle birlikte mantar hasadi yapti

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç ile birlikte projenin yürütüldügü Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Projenin uygulama alanlarinda inceleme yapan Baskan Hasan Kilca ile Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç, mantar yetistiriciliginin yapildigi çadirda ögrenciler ve ögretmenlerle birlikte mantar hasadi da yapti. Projenin yürütüldügü diger bölümlerini de inceleyen ve okul yönetimi ile ögrencilerden bilgi alan Hasan Kilca, belediye olarak egitime çok önem verdiklerini belirterek, her zaman egitimcilerin ve ögrencilerin yaninda olduklarina vurgu yapti. Mayis ayinda Karatay Kaymakamligi’nin katkilari, KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’nin destekleriyle “Ögrencilerimizi Modern Tarim Teknikleriyle Bulusturuyoruz” adli projenin protokolünü imzaladiklarini hatirlatan Kilca, “Projenin hayata geçmis olmasi ve ögrencilerimizin istifade etmeye baslamasini görmek bizleri çok mutlu etti. Okullarinda teorik egitim alan ögrencilerimizin pratik egitimini de bir staj mantiginda almalari saglaniyor. Yani ögrenci kardeslerimiz, hayvancilik ve diger alanlarda pratik yaparak uzmanlasirken; gelecek planlamalarina katki yapmis oluyorlar. Üstelik ürettikleri ürünlerin satisindan da para kazaniyorlar. Dolayisiyla bu tür projelerle okullarimizdaki teorik egitime pratigi de katarak ögrenci kardeslerimizin çok daha fazla nitelik kazanmalarina katki sunmus oluyoruz. Bu vesileyle, projeye destek veren KOP Idaresi Baskanligimiza, Karatay Kaymakamligimiza, il ve ilçe milli egitim müdürlügümüze, okul yönetimine, ögretmen ve ögrenci kardeslerime tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA