Kahin Tepe Kazi Ekibinin Maskotu Açiklamasi 'Sarman'

Kahin Tepe'deki kazi ekibine eslik eden kedi 'Sarman' kazinin maskotu oldu Kaziya katilan arkeologlardan Rukiye Özkahveci: 'Molalarda bizim eglencemiz oluyor. Beraber yemek yiyoruz, beraber oynuyoruz, enerjimizi yükseltiyor'

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu'nun Araç ilçesinde sürdürülen Kahin Tepe'deki kazi alaninda arkeologlar, kendilerini yalniz birakmayan "sarman" kedi, ekibin maskotu oldu.

Ilçenin Kahin Tepe mevkisinde 4 yil önce baslayan kazi çalismalari, Kültür ve Turizm Bakanligi Kastamonu Müze Müdürlügü baskanliginda devam ediyor.

Karadeniz'de su ana kadar bulunan en eski yerlesim yeri oldugu degerlendirilen alanda bu yilki kazi çalismalarina farkli üniversitelerden 20 arkeolog ile akademisyenler katiliyor.

Kazi ekibini her gün ziyaret eden ve halk arasinda "sarman" olarak anilan tekir cinsi kedi, ekip üyelerine yoldaslik ediyor, oyunlar oynayip çalisma sürecini keyiflendiriyor.

Kaziya katilan arkeologlardan Rukiye Özkahveci, AA muhabirine, bölgede 2 aydir kazi çalismasi yaptiklarini söyledi.

Kedinin kendilerini hiç yalniz birakmadigini anlatan Özkahveci, "Bizle beraber her gün kazi yaptigimiz tepeye çikiyor. Bizle beraber iniyor. Temizledigimiz alanlarin, taslarin üzerinde geziyor. Bizimle beraber çalisiyor diyebilirim." diye konustu.

Sarman ile vaktin keyifli geçtigini belirten Özkahveci, "Molalarda bizim eglencemiz oluyor. Beraber yemek yiyoruz, oynuyoruz, enerjimizi yükseltiyor. Bütün arkadaslar Sarman'i çok seviyor." dedi.

Kedinin çevre köylerden birine ait oldugunu düsündüklerini belirten Özkahveci, "Iki senedir kazi çalismalarina katilan ekibe eslik ediyor. Bizi hiç kaçirmaz, her gün buraya geliyor. Bizim, buranin maskotu oldu." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA