Ikinci Bahar THM Korosu'ndan Keçiören'de Konser

Ankara Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Keçiören’de ikamet eden Cafer Balikçioglu sefliginde kurulan ‘Ikinci Bahar Türk Halk Müzigi (THM) Korosu’nun Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenledigi konsere katilarak, “Türküler yasadiklarimizi, tarihimizi, acimizi, nesemizi, geçmisimizi anlatir. Sehrimizde sanata ve sanatçilarimiza destek vermeye, yeni konserler düzenlemeye devam edecegiz” dedi.

Ikinci Bahar THM Korosu'ndan Keçiören'de Konser
Keçiören Kavacik Subayevleri Mahallesi sakinlerinden Cafer Balikçioglu, Türk Halk Müzigine hayat veren korosunu sanatla iç içe olan saz ve söz sanatçiliyla birlikte kurdu ve gelistirdi. Keçiören Belediyesi de Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki konser salonunun kapilarini sef Balikçioglu liderligindeki koroya açarak Ikinci Bahar Türk Halk Müzigi Korosu konseri için ön ayak oldu.

Keçiören’in konserler sehri oldugunu animsatan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, pandemi nedeniyle ara verilen sosyal ve kültürel etkinliklerin yeniden yapilmaya basladigini aktararak, “Ulusal ve uluslararasi ölçekte sanatsal etkinliklere ev sahipligi yapmaya devam ediyoruz. Konservatuvarimizla türkülerimize ve kültürümüzün parçasi diger müziklerimize can veren yeni sanatçilarimizi yetistiriyoruz. Sanatçilarimizin sazlariyla ve sözleriyle icra ettikleri eserler sayesinde kültürel degerlerimizi gelecek kusaklara aktariyoruz. Türk milleti var oldugu sürece gönül ezgilerimizin yasayacagina gönülden inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA