HDP Es Genel Baskani Buldan, Partisinin Agri Mitingine Katildi

HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan, "Simdilik demokratik muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek, ebetteki ilerideki dönemlerde, süreçlerde demokratik iktidarin parçasi olacagimiza bir kez daha Agri halkinin huzurunda söz veriyoruz." dedi.



Buldan, partisinin Vali Lütfi Yigenoglu Stadyumu yakinindaki alanda düzenlenen "Demokratik Çözüm Için Demokrasiye Çagri" mitinginde yaptigi konusmada, HDP'nin büyüyüp genisleyerek milyonlarin partisi olmaya ve demokratik siyasete yön vermeye devam edecegini söyledi.

Demokratik muhalefet yaptiklarini dile getiren Buldan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Simdilik demokratik muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek, ebetteki ilerideki dönemlerde, süreçlerde demokratik iktidarin parçasi olacagimiza bir kez daha Agri halkinin huzurunda söz veriyoruz. Biz bu yolda büyük bedeller ödeyerek çiktik. Biz bu yola büyük emekler vererek çiktik. Kadinlar ayri emek verip, ayri bedeller ödedi. Annelerimiz ayri bedeller ödedi. Halkimiz ayri emek verdi, ayri bedeller ödedi. Bu ödedigimiz bedellerin ve bu verdigimiz emeklerin elbette ki bir karsiligi olacaktir. Iste bunun karsiligi bir dahaki seçimlerde HDP bu ülkeyi yönetecek olan parti olacak, bundan hiç kimsenin kuskusu olmasin."

Buldan, hükümetin tarim, hayvancilik, ekonomi, iç ve dis politikasini elestirerek, HDP'nin baris, adalet ve özgürlük için iktidara yürüyecegini anlatti.

Yayinladiklari deklarasyonun kendileri için bir tutum belgesi oldugunu ve iyi bir karsilik buldugunu vurgulayan Buldan, sunlari kaydetti:

"Birçok kesimden bu tutum belgesinin Türkiye'nin yol haritasi olduguna dair mesajlar aldik. Çok önemli açiklamalar yapildi. Simdi bu deklarasyona elbette ki sahip çikma zamanidir. Türkiye'yi kurtaracak, düzlüge çikaracak, bütün krizlerin, kaoslarin önüne geçecek olan 11 maddeden olusan bir tutum belgemizi yayinladik. Simdi bu tutum belgesiyle kendisine insanim diyen, vicdani olan tüm demokrat kesimlere, Türkiye'nin muhalefetine, Türkiye'deki kanaat önderlerine, sivil toplum örgütlerine, kadin hareketlerine, gençlere ve bütün kesimlere çagrimizdir; gelin hep birlikte el ele vererek, omuz omuza yürüyerek, bu tutum belgesini esas alarak Türkiye'nin demokrasiye, barisa ve özgürlüklere olan ihtiyacina karsilik bu tutum belgesine sahip çikalim ve Türkiye'nin demokratiklesme yolundaki en önemli adimlardan birisini hep birlikte atalim."

Buldan, Türkiye'deki her kesime kapilarinin açik oldugunu sözlerine ekledi.

Miting, verilen konserin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA