Halk Ozanlari Sehzadeler'de Bulustu

Sehzadeler Belediyesi’nin düzenledigi Asiklar Söleni Ozanlar Bulusmasi etkinliginde halk ozanlari tarihi Bedesten’de bulustu. Manisa ve çevre illerden gelen asiklar saz çalip, türkü söyleyerek atisti.

Halk Ozanlari Sehzadeler'de Bulustu
Sehzadeler Belediyesi tarafindan düzenlenen Asiklar Söleni Ozanlar Bulusmasinda asiklar saz çalip türkülerle atisti. Tarihi Bedesten’de düzenlenen etkinlikte, Türk halk edebiyatinin önemli bir kolu olan asiklar gelenegi yasatildi. Halkin ortak kültürünün ifade edilmesi, korunmasi ve yasatilmasinda asiklik geleneginin öneminin vurgulandigi gecede 6 ozan güzelleme, leb degmez (dudak degmez), koçaklamanin en güzel örneklerini verdi.

Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Hasim Yener Bilir’in de katildigi etkinlikte çaglar süren deneyimlerden geçerek biçimlenmis, kendine özgü icra töresi, uyulmasi gereken kurallari ile Anadolu’nun kültürel belleginin yani sira kültürel çesitlilik ve zenginliginin de önemli bir ifadesi olan asiklik gelenegini sürdüren asiklar, programda maharetlerini sergilediler. Asiklar Osman Feryadi, Ali Canani, Ozan Nihat, Ali Bulut, Bekir Sami Özsoy ve Kurbani Gemis kendilerine özgü üslup ve tarzlari ile kendi besteleri basta olmak üzere asiklik geleneginin atisma ve leb degmez gibi tüm türlerinden eserler seslendirdi. Katilimcilara keyifli saatler yasatan asiklar büyük begeni aldi. Gecenin sonunda Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Hasim Yener Bilir, asiklara çiçek takdim ederek sahneleri nedeniyle tesekkür etti.
Kaynak: İHA