Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Tüzün, Uluslararasi Sanat Sempozyumu GIRIH 2021'E Katildi

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün, Kuzey Makedonya Üsküp Uluslararasi Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi tarafindan düzenlenen “GIRIH 2021” baslikli bilimsel sempozyum ve “Sanat Kolonisi”ne katildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Tüzün, Uluslararasi Sanat Sempozyumu GIRIH 2021'E Katildi
Kuzey Makedonya Mavrovo’da 30 Eylül - 03 Ekim 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilen Sanat Kolonisi’nin ilk gününde Uluslararasi Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi ögretim elemanlarinin da katilimiyla atölyeler ve derslikler gezildi. Daha sonra Mavrovo Dagi’nda, Uluslararasi Balkan Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi ve Mavrovo Milli Parki’nin is birligi ve destegiyle Karadag, Bulgaristan, Türkiye, Makedonya ve Sirbistan’dan gelen 10 sanatçi, 3 gün boyunca eserler üretti.

Etkinligin ikinci gününde Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Demil Bektovi baskanliginda ve Prof. Aleksandra Ristovska moderatörlügünde “Sanatin dünyada ve Balkanlar’da durumu, dijitallesen dünyada resim sanatinin sonunun gelip gelmedigi, sinemanin resim sanatinin önüne geçip geçmedigi” gibi güncel konular tartisildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün, GIRIH 2021’e katilmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Sempozyum boyunca sanatçilar ve etkinlikle birebir ilgilenen Sanat ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Demil Bektovi ve Yeni Pazar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fehim Huskovi basta olmak üzere organizasyon ve çeviride çok önemli destegi olan Ars. Gör. Nazli Can’a misafirperverlikleri için çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA