Edirne Valisi Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü Kutladi

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Canalp mesajinda, muhtarlik müessesesinin, kültürün ve toplumsal hayatin önemli yapi taslarindan biri oldugunu belirtti.

Yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden muhtarlarin, milletin kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sikinti ve taleplerini rahatlikla ilettikleri temsilcileri oldugunu ifade eden Canalp, sunlari kaydetti:

"Devletimizin hemserilerimize ulasmasi noktasinda her zaman en ön saflarda olan muhtarlarimiz, bulundugu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarimiz ile birlikte Edirne Köy ve Mahalle Muhtarlari Federasyonu'nu kurarak onlarin tek çati altinda toplanmalari ve çalismalarini daha saglikli, verimli gerçeklestirmeleri için bir binamizi kendilerine tahsis ettik. Edirne Köy ve Mahalle Muhtarlari Federasyonu tarafindan kullanilmak maksadiyla geçen ay teslim ettigimiz binamizin tekrar hayirli olmasini diliyorum.

Bu güzel sehirde, köy ve mahallelerimizin her türlü ihtiyacini tespit ederek, hizmet sunma hususunda emegini esirgemeyen, bizlere köylerin ve mahallelerin gelisimi ve degisimi noktasinda çözüm ortakligi yapan 253 köy ve 95 mahalle muhtarimiza, ortaya koyduklari özverili hizmetlerinden ve basarili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum."

Muhtarlarin günlerinin kutlu olmasini dileyen Canalp, "Bu vesileyle bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerimizi ve çalismalarimizi ilimiz genelindeki görev yapan tüm muhtarlarimiz ile diyalog ve is birligi içinde yürütecegimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Vatandasin derdiyle dertlenen, halkin tercihiyle, seçimiyle is basina gelmis tüm muhtarlarimizin kendilerine ve ailelerine saglikli, huzurlu bir hayat diliyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA