'Daha Yesil Bir Mardin Için Kendi Fidanimizi Kendimiz Üretecegiz'

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Kiziltepe Kocalar Mahallesi mevkiinde yapimi devam eden serada incelemelerde bulundu.

'Daha Yesil Bir Mardin Için Kendi Fidanimizi Kendimiz Üretecegiz'
Mardin Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü isbirliginde Kiziltepe - Mardin karayolu üzerinde bulunan Kocalar Mahallesi mevkiindeki 128 dekar alan üzerine kurulacak olan fidan üretim alani ve serasinda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Saha çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte kentin ihtiyaç duydugu fidanlarin tamaminin karsilanarak fidan üretiminde disa bagimliligin önüne geçilip kaynaklarda tasarruf saglanmasi amaçlaniyor.

Vali Mahmut Demirtas beraberindeki Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile birlikte seralarin kurulum ve saha çalismalarini yerinde inceleyerek çalismalarin son durumu hakkinda Il Tarim ve Orman Müdürü Menduh Dinler’den bilgiler aldi. Vali Mahmut Demirtas, 128 dekar üzerinde kurulumu devam eden serada kisa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise 4 milyon fide-fidan üretilmesinin hedeflendigini kaydetti.



“Kendi fidanimizi kendimiz üretecegiz”

Daha yesil bir Mardin için var güçleriyle çalistiklarini belirten Vali Demirtas, “Kaynaklarimizi en iyi sekilde degerlendirerek her alanda tasarruf yapan bir politika ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kentimizin yillik olarak 300-400 bin fidan ihtiyaci bulunuyor. Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü olarak kendi fidanimizi kendimiz üretecegiz. Bu anlayisla kurulumuna basladigimiz seralarimiz ve fidan üretim alanlarimizda kisa vadede 400 bin fidan, uzun vadede ise alanimizi daha da genisleterek 4 milyon fide-fidan üretimini gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Fidan üretimi yani sira alanimizda örnek bahçeler de olusturarak badem, üzüm, incir, bittim, nar, muz gibi çesitli üretim faaliyetleri de gerçeklestirecegiz. Ayrica burada üretilen fidanlari daha uygun bir fiyat ve kalite ile daha yesil bir Mardin için vatandaslarimiza verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA