Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan Kiliçdaroglu'nun Bürokratlarla Ilgili Sözlerine Tepki Açiklamasi

'Bugünden itibaren Kiliçdaroglu'nun vesayet özlemli tehditlerine karsi her bir kamu çalisanimiz ve bürokratimiz, milletimize olan hizmetine performansini katlayarak cevap verecektir. Hodri meydan' 'Buradan, vesayet ve paralel yapi algisi olusturmaya çalisarak vatandaslarimizin ve çalisanlarimizin her kesimini tehdit eden ve saibe altinda birakanlar hakkinda suç duyurusunda bulunuyorum'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, bürokratlarla ilgili sözlerine iliskin, "Buradan, vesayet ve paralel yapi algisi olusturmaya çalisarak, vatandaslarimizin ve çalisanlarimizin her kesimini tehdit eden ve saibe altinda birakanlar hakkinda suç duyurusunda bulunuyorum." dedi.

Oktay, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Bugün 18 Ekim 2021. Kiliçdaroglu'nun kamu kurumlari ve görevlilerini saibe altinda birakarak 'ahir, lagim, pislik, mafyatik düzen, militan' gibi hastalikli ruh hallerini yansitan ifadelerle vesayet özlemli tehditleri için verdigi tarih." ifadesini kullandi.

Cumhurbaskanindan, en alt kademedeki çalisanina kadar tüm kamu görevlilerinin, hukuk düzeni içerisinde ve yasal çerçevede büyük özveriyle görevlerini yerine getirdiklerini belirten Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, sunlari kaydetti:

"Aksi ile ilgili elinde bilgi ve belgesi olanlar bunlari hemen yargiya tasir. Sayet gecikir veya geciktirir ise yukarida kullandigi seviyesiz ifadelerin tamaminin altinda kalir. Buradan, vesayet ve paralel yapi algisi olusturmaya çalisarak, vatandaslarimizin ve çalisanlarimizin her kesimini tehdit eden ve saibe altinda birakanlar hakkinda suç duyurusunda bulunuyorum. Bu paralel yapilara hesap sorulmalidir. Zalimleri bagislamak milletimize cefadir. Bugünden itibaren Kiliçdaroglu'nun vesayet özlemli tehditlerine karsi her bir kamu çalisanimiz ve bürokratimiz, milletimize olan hizmetine performansini katlayarak cevap verecektir. Hodri meydan."
Kaynak: AA