CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur, Hatay'in Ekonomisi Ve Sosyal Sorunlarini Degerlendirdi

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay'in ekonomik ve sosyal sorunlari ile Suriye iç savasinin etkilerini degerlendirdi.

Güzelmansur, Hatay Gastronomi Evi'nde düzenledigi basin toplantisinda Suriye'deki iç savastan Hatay'in olumsuz etkilendigini söyledi.

Hatay'da çok sayida sektörün ekonomik anlamda olumsuzluk yasandigini savunan, Güzelmansur söyle devam etti:

"Hatay ekonomisini canlandiracak en etkili, kalici çözüm dis politikada kavganin bir kenara birakilmasi ve baris tohumlarinin atilmasi olacaktir. Suriye'de barisi saglamak için uluslararasi baris girisimlerine destek verilmelidir. Suriye'de istikrarin tesisinden sonra ülkemizde geçici koruma altindaki Suriyelilerin gönüllülük esasina dayali olarak güvenli bir sekilde dogduklari vatan topraklarina geri dönüsü saglanmalidir. Hatay tamamiyla 5. tesvik bölgesine alinmalidir."

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas da, kentin 10 yil öncesine göre ihracatinin yüzde 17 oraninda düstügünü belirtti.

Kentin Suriyelilerle birlikte nüfusunun arttigini ifade eden Savas, bir an önce Suriye'de barisin, güvenli ortamin saglanmasi ve insanlarin korkmadan topraklarina geri gidebilecegi ortamin olusturulmasi gerektigini kaydetti.

Toplantiya, CHP Antakya Ilçe Baskani Ümit Kutlu ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Baskani Abdullah Temizyürek de katildi.

Kaynak: AA