Bilecik Valisi Kizilkaya, Ertugrul Gazi Lisesinde Bayrak Törenine Katildi

Bilecik Valisi Kemal Kizilkaya, Ertugrul Gazi Lisesinde düzenlenen bayrak töreninde ögrencilerle Istiklal Marsi'ni okudu.

Her hafta bir okulda bayrak törenine katilarak ögrencilerle Istiklal Marsi'ni okumayi planlayan Vali Kizilkaya, Ertugrul Gazi Lisesindeki törene istirak etti.

Törendeki konusmasinda, Istiklal Marsi'nin zor sartlar altinda yazildigini belirten Kizilkaya, milli sair Mehmet Akif Ersoy'un, "Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin" özünü animsatarak, sunlari kaydetti:

"Bugün içinde bulundugumuz sartlar gerçekten bizim dedelerimizin, babalarimizin sahip oldugu imkanlardan çok çok daha ileri imkanda. Süphesiz sizlerin istek ve arzulari var ve bunlar yetinilecek seyler degil daha da iyisini daha da güzelini hak ediyorsunuz. Ancak sizler bizlerin yerine gelecek ve daha güzel günleri insa edeceksiniz. Sizler bu siralarda kendinizi ve ülkemizi, milletimizi gelecege hazirliyorsunuz. Derse girdiginizde bütün bunlari düsünerek derslerinizi, ögretmenlerinizi cani yürekten dinlemenizi rica ediyorum."

Ögrencilere, egitim ögretim hayatlari boyunca milli ve manevi degerleri asla ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulunan Kizilkaya, "Inaniyorum ki Ertugrul Gazi Lisesinde, Bilecik'te de teknolojiyi üreten ve ülkemizi hak ettigi yüksek teknoloji alaninda söz sahibi yapan gençler olacaktir. Sizleri seviyorum, basarilar diliyorum." dedi.

Vali Kizilkaya, daha sonra ögretmenlerle bir araya geldi.

Törene, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Sami Akyol da katildi.

Kaynak: AA