Batman Üniversitesinde Tip Fakültesi Kurulmasi Girismeleri

Göreve geldigi günden bu yana çalismalariyla Batman Üniversitesi’nin ve kentin faydasina çalisan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, üniversite bünyesinde tip fakültesi kurulmasi için girisimlerde bulunmaya basladi.

Batman Üniversitesinde Tip Fakültesi Kurulmasi Girismeleri
Batman’inin ve üniversitenin ihtiyaci olan tip fakültesi için ön çalismalarin tamamlanmasi ile birlikte görüsmelere baslanilmasi planlaniyor. Batman Üniversitesinde tip fakültesi kurulmasi ve ögrenci aliminin yapilabilmesi için izlenecek yollarin gerekçeleri ile birlikte hazirlandigi raporda neden tip fakültesine ihtiyaç duyulduguna iliskin bilgilere de yer verildi.

Batman’a ait demografik bilgiler, ilçe bazinda karsilastirmalar, il disindan kamu hastanelerine basvuru durumuna ait istatistiki bilgilerin yer aldigi raporda kentte baska illere sektör bazinda sevk durumlarina yönelik bilgilere de yer verildi.

Batman Üniversitesi bünyesinde tip fakültesi kurulmasi ile birlikte belirtilen sevk nedenlerinin ortadan kalkacagi, Batman ve bölgede daha nitelikli saglik hizmetlerine kavusulmasinin saglanacagi belirtildi.

Birçok parametrenin yer aldigi raporda üniversitenin tip fakültesi kurulmasina yönelik nedenleri açiklamalari ile birlikte yer verildi.

Raporda ayrica ögrenci alim kriterleri ve Batman’dan tip fakültesini tercih eden ögrencilere yönelik bilgiler de bulundugu belirtildi.
Kaynak: İHA