Bahattin Kaya Açiklamasi 'Sehitlik Ve Gazilik Kavramlarinda Istismari Önleme Çalismalari Yapiyoruz'

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kirsehir’de, basin temsilcileriyle tanisma toplantisi düzenledi.

Bahattin Kaya Açiklamasi 'Sehitlik Ve Gazilik Kavramlarinda Istismari Önleme Çalismalari Yapiyoruz'
Agalar Konaginda düzenlenen tanisma toplantisinda konusan Dernek Baskani Bahattin Kaya; sehit, gazi, harp malulü, sehit yakini ve malul gazi tanimlari üzerine basin temsilcilerini bilgilendirdi. Kaya, “Toplumda sehitlik, sehit yakini ve gazi gibi kavramlar, dernek sayilari fazlaligindan kaynakli yanlis anlasiliyor. Biz Türkiye Harp Malulü Gaziler- Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi olarak kavramlarin dogrularini ve hangi kanun kapsaminda olduklarini anlatiyoruz. Amacimiz, toplumda çocuklarimizin sehit ve gazi kavramlarina karsi duyarli olmasini saglayarak bu kavramlarin çikar ve menfaat amaçli kullaniminin önüne geçebilmektir" dedi.

Kaya, “Türkiye Harp Malulü Gaziler- Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi 1915 yilinda kurulmus fakat bu günkü adini 1983 yilinda çikarilan 2847 sayili kanunla almistir. Sadece sehitlik ve gazilik üzerinden çalismalar yürütmeyen dernegimiz aktif spor faaliyetleri içerisinde de yer almakta. Pandemi kosullari nedeniyle bir çok faaliyete ara verilirken Milli Savunma ve Milli Egitim Bakanligi ile yapilan protokoller çerçevesinde Sehitler ve Gaziler Günleri kapsaminda ortaokul ögrencilerine bilgilendirme faaliyetleri yapiyoruz. Inaniyoruz ki, gelecek nesiller yasayan gazilerden ögrendikçe daha duyarli olacak ve vatan duygusunu kendinde idrak edecektir” diye konustu.

Dernegin Genel Merkezi ile birlikte 2019 yili itibariyle Dernekler Kanunu 28. Maddesi geregi kullanilamayacak isimler arasinda ‘Sehit-Gazi’ kelimelerinin de izne baglandigini aktaran Kaya, “2019 Yili itibari ile açilacak dernekler Içisleri Bakanligindan özel izin almalari gerekiyor. Istismari önlemek adina basin bilgilendirmesini önemli buluyorum. Hedefimiz, birlikteligi saglayarak Kirsehir’de ve ülke genelinde sehitlerin manevi sahsiyetlerinin korunmasi ailelerinin ise istismar edilmemesini saglamaktir" ifadelerini kullandi.

Toplanti, basin temsilcileri ile gazi ve sehitlerin aileleri fikir alisverisinde bulunmasi sonrasi hatira fotografinin çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA