Atlas Okyanusu'nda Bir Yelkenlide 5 Tondan Fazla Kokain Ele Geçirildi

Ispanya, Portekiz, Ingiltere, ABD ve Kolombiya polis teskilatlarinin ve adli kurumlarinin is birligiyle Atlas Okyanusu'nda yelkenli bir tekneye düzenlenen operasyonda, 5 ton 200 kilogram kokain ele geçirildi.

Ispanya Polis Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, ilk defa bir yelkenlide bu kadar büyük miktarda kokainin ele geçirildigi belirtildi.

Açiklamada, yelkenlide kokain tasindiginin tespit edilmesinin ardindan Portekiz Deniz Kuvvetleri'ne bagli askeri bir geminin, Ispanyol polis ekipleriyle birlikte operasyon düzenledigi aktarildi.

Teknede ele geçirilen 5 ton 200 kilogram kokainin, Kolombiya ve Venezuela üzerinden Avrupa'ya getirildigi kaydedildi.

Yetkililer, son dönemlerde yat ve yelkenli gibi teknelerle uyusturucu kaçakçiliginin arttigi bilgisini paylasti.

Operasyon sirasinda 3 süphelinin gözaltina alindigi aktarilan açiklamada, bu kisilerden birinin, geçen yil mart ayinda engellenen baska bir kokain nakliyesiyle baglantili olarak hakkinda arama ve tutuklama emri bulunan ünlü bir uyusturucu kaçakçisi oldugu vurgulandi.

Ispanyol basini, polis kaynaklarina dayandirarak verdigi bilgilerde, söz konusu kisinin Carlos Silla Otero oldugunu ileri sürdü.

Ispanyol polisi, son aylarda düzenledigi benzer uluslararasi operasyonlarda, Atlas Okyanusu'nu kullanan uyusturucu kaçakçilarina büyük darbe vurdu.

Kaynak: AA