Atatürk Üniversitesinin 'Giy-Çik Magazasi' Ögrencilerin Esya Ihtiyacina Çözüm Oluyor

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli: 'Tanzim ettigimiz GiyÇik Magazasi'nda ihtiyaç sahibi tüm ögrencilerimize büyük Atatürk Üniversitesinin sefkatiyle yaklasiyoruz'

Atatürk Üniversitesinde çesitli firmalarin ve gönüllülerin destekleriyle temin edilen kitaptan çantaya, ayakkabidan kiyafete, "Giy-Çik Magazasi" araciligiyla ihtiyaç sahibi üniversite ögrencilerine ücretsiz dagitiliyor.

Üniversitenin Kurumsal Iletisim Direktörlügünden yapilan açiklamaya göre, üniversite ögrencilerinin ihtiyaç duydugu esyalari temin ederek iyilik köprüsü vazifesi gören "Giy-Çik Magazasi" faaliyetlerinde devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin öncülügünde açilan ve sosyal sorumluluk projesi olan Giy-Çik Magazasi, yeni dönemde de ögrencilerin isteklerine ve ihtiyaçlarina cevap veriyor.

Ögrencilerin kolay ulasimi için kampüs içerisinde bulunan magaza, çesitli firmalar ve gönüllülerce teslim edilen yeni ürünleri, az kullanilmis veya kullanilmamis kiyafetleri, kitaplari, aksesuarlari, ayakkabi ve çantalari ögrencilerle bulusturmak için araci oluyor.

"Paylasirsan Yenilenir" sloganiyla yola çikan magaza projesi kapsaminda, bagisçilardan gelen giysiler ögrencilere hem giycik.atauni.edu.tr adresi üzerinden saglanan irtibat ile hem de magaza araciligiyla teslim ediliyor.

Gönüllü çalisanlari tarafindan ögrencilerin isteklerini ücretsiz karsilayan görevliler, magazada farkli türden sinavlara hazirlanan ögrencilere ücretsiz hazirlik kitaplari temin etmenin yaninda ilgi alanlariyla ilgili kitaplari temin etme imkani da sunuyor.

Terzi bölümünün de açilmasi planlanan magazada, tekstil ve moda tasarimi ögrencilerinden alim yapilarak hem mevcut kiyafetlerin talep eden ögrencilere göre dizayn edilmesi hem de farkli ürünler üretilip ögrencilerin istek ve arzularina cevap verilmesi hedefleniyor.

- "Ögrencilerimizin yüzünde tebessüm olmayi da sürdürüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Çomakli, bilimsel projelere ve akademik çalismalara araliksiz devam ettiklerini bildirdi.

Vatandasa duyduklari minneti göstermek ve üstlendikleri vicdani sorumluluklari yerine getirmek adina egitim-ögretim faaliyetlerinin yaninda sosyal sorumluluk projelerine de devam ettiklerini belirten Çomakli, sunlari kaydetti:

"Tanzim ettigimiz Giy-Çik Magazasi'nda ihtiyaç sahibi olan tüm ögrencilerimize büyük Atatürk Üniversitesinin sefkatiyle yaklasiyoruz. Üniversitemizin degerli mensuplari basta olmak üzere gönüllülük esasiyla bu sisteme destek olan herkesin katkilari sayesinde ögrencilerimizin yüzünde tebessüm olmayi da sürdürüyoruz. Bu vesileyle yardimlasmanin ve paylasmanin kiymetini bilen bir üniversitede görev yapmanin mutlulugunu bizlere yasatan herkese tesekkür ediyor, büyük bir aile oldugumuzu gösterdikleri için tüm gönüllülerimize sükranlarimi sunuyorum."
Kaynak: AA