Angola Devlet Baskani Lourenço, Cumhurbaskani Erdogan Ile Ortak Basin Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Cumhurbaskani Erdogan'a tesekkür ediyoruz ve bu is birligine çok güzel bir sekilde bakiyoruz. Gelecek, Türkiye ve Angola için iyi olacak' 'Afrika ülkeleri arasinda Angola, daha iyi ve modern olmaya çalisiyor. Türkiye'nin buraya gelmesiyle iki ülke için kazanimlarimiz olacagi gibi bölgedeki diger ülkelerde de üretim ve satis yapabilecegiz'

Angola Devlet Baskani Manuel Gonçalves Lourenço, 3 ay gibi kisa sürede Türkiye ile iliskilerin hizli sekilde ilerledigini belirterek, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyoruz ve bu is birligine çok güzel bir sekilde bakiyoruz. Gelecek, Türkiye ve Angola için iyi olacak." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Angola ziyareti kapsaminda baskent Luanda'daki imza töreni sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Lourenço, ziyaret kapsaminda iki ülke arasinda farkli alanlarda anlasmalar imzalandigini söyledi.

Lourenço, "Cumhurbaskani Erdogan'a tesekkür ediyoruz ve bu is birligine çok güzel bir sekilde bakiyoruz. Gelecek, Türkiye ve Angola için iyi olacak." ifadelerini kullandi.

Türk Hava Yollarinin (THY) Istanbul-Luanda seferlerine basladigini hatirlatan Lourenço, iki ülke iliskilerinin 3 ay gibi kisa sürede hizla ilerledigine dikkati çekti.

Lourenço, "Cumhurbaskani Erdogan'i burada kabul ettigimiz için onur duyuyoruz. Ben önce Türkiye'ye ziyarette bulunmustum. 3 ay önce Ankara'daydim ve samimi bir sekilde dostluklarimizi pekistirdik. Oradaki ziyaretimizde önemli is birligi anlasmalari imzaladik. Bu ziyarette de yine birkaç önemli anlasmayi biraz önce imzaladik." diye konustu.

THY'nin Luanda seferlerini haftada 2 kez düzenleyecegi bilgisini paylasan Lourenço, bu seferlerin Angola için çok önemli oldugunu ve iki ülke insanlarini birbirine yakinlastiracagini vurguladi.

- Angola, Türk yatirimcilar için bölgedeki diger ülkelere kapi olacak

Angola'nin Türk yatirimcilar için önemine isaret eden Lourenço, Türk yatirimcilarin Angola'ya gelmesiyle diger ülkelerde de ticaret ve yatirim yapma imkani bulabileceklerinin altini çizdi.

Lourenço, "Afrika ülkeleri arasinda Angola daha iyi ve modern olmaya çalisiyor. Türkiye'nin buraya gelmesiyle iki ülke için kazanimlarimiz olacagi gibi bölgedeki diger ülkelerde de üretim ve satis yapabilecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Angola ziyareti kapsaminda iki ülke arasinda egitim, gümrük, tarim ve medya gibi farkli alanlarda anlasmalar imzalandi.

Afrika turu kapsaminda Cumhurbaskani Erdogan, Angola'dan sonra Togo ve Nijerya'yi ziyaret ederek resmi temaslarda bulunacak.
Kaynak: AA