Alman Christopher'i Semerkand Hayranligi Yollara Düsürdü

Almanya’nin Hannover sehrinde yasayan Christopher Riharger(39), Semerkand’i görme hevesiyle basladigi yolculuguna dünya turuyla devam ediyor. Riharger, Asya’dan basladigi yolculuga Türkiye üzerinden devam ederek Avrupa’ya geçmeyi hedefliyor.

Alman Christopher'i Semerkand Hayranligi Yollara Düsürdü
Çin’in baskenti Pekin’den basladigi dünya turunda Christopher Riharger, çiktigi yolculukta iki hedefinden birinin Antik Dönem’de önemli bir sehir olan Semerkand’i görmek oldugunu ifade etti.

Ilk hedefini gerçeklestiren Christopher Riharger, son hedefinin ise Asya’dan Avrupa’ya yürüyerek geçmek oldugunu belirterek yolculuguna Türkiye üzerinden devam ediyor.

Yolculugunu Sinop üzerinden devam eden Christopher Riharger, Sinop’tan Eregli’ye 3 ayda geçmeyi hedefledigi belirtti.

Riharger’in, Karadeniz üzerinden ulasmayi planladigi Istanbul’a ulastiginda ise son hayali olarak iki yakayi birbirine baglayan Istanbul Bogazi’ni yürüyerek geçmek.

Christopher Riharger konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “4 gündür Sinop’tayim. Sinop’u sevdim. Yolculugum Türkeli, Inebolu, Istanbul son olarak Edirne. 3 ayda Edirne’ye gitmeyi planliyorum. 3 haftada da Kastamonu Çatalzeytin’e varacagim. Karadeniz’den Istanbul’a, oradan Edirne’ye, sonra da sinirdan Yunanistan, Bulgaristan, Romanya üzerinden ilerleyerek Almanya’ya gidecegim” dedi.

Iki yakayi birbirine baglayan Istanbul Bogazi’ndan yürüyerek geçmek istedigini belirten Riharger, köprüde yürümek yasak oldugundan geçis için izin istedigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA