Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü'nden Ruh Sagligi Egitimi

Afyonkarahisar Kadin Kültür Evleri’nde 10 Ekim Dünya Ruh Sagligi Günü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen ruh sagligi egitimlerinde konusan Psikolog Numan Sinan Harputlugil, herkes hasta olabilecegini belirterek; “Size uygun olan hizmetlerden yararlanarak bedensel ve ruhsal sagliginizi iyilestirmek, kendinize oldugu kadar topluma da yapilmis bir iyilik sayilir” dedi.

Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü'nden Ruh Sagligi Egitimi
Yogun katilimin oldugu egitimlerde konusan Il Saglik Müdürlügü Psikologu Numan Sinan Harputlugil, sagligin, beden sagligi ve ruh sagligini birlikte kapsadigini ve bir bütün olarak ele alinmasi gerektigini söyledi.

Herkesin hastalanabileceginin altini çizen Psikolog Harputlugil: “Birliktelik hareketine siz de ortak olun, herkes için daha iyi bir yasamin savunucusu olun. Ruh sagligi hizmetlerine erisimde yasadiginiz güçlüklerin üstesinden gelmek için sinirlandirici durumlari belirlemelisiniz. Ülkemiz, esitsizlige yol açabilecek basliklara sosyal devlet anlayisiyla çözüm üretmektedir. Size uygun olan hizmetlerden yararlanarak bedensel ve ruhsal sagliginizi iyilestirmek, kendinize oldugu kadar topluma da yapilmis bir iyilik sayilir. Her insan hastalanabilir. Her birimiz bazen zorlanabilir, rahatsizlanabilir veya çaresiz hissedebiliriz. Görüyoruz ki kimimiz bazi sikâyetleri daha sik veya siddetli yasiyor. Bu esitsizlige yol açan sebeplerin önlenebilir, ortadan kaldirilabilir, kontrol altina alinabilir ya da hafifletilebilir oldugunu bilmek, harekete geçmek için ihtiyaç duydugumuz enerjiyi saglayabilir” dedi.

Sohbet havasinda yapilan egitimler, Kadin Kültür Evleri müdavimlerince ilgiyle takip edildi.
Kaynak: İHA