Vali Çiçek Açiklamasi 'Hayallerimiz Bir Bir Oluyor'

Frig Vadisi içerisinde bulunan Ihsaniye Ayazini köyünde yöresel lezzetlerin satis ve ikraminin yapilacagi, konuklar için uygulama atölyesinin yer alacagi kafe, restorantin açilisina katilan Vali Gökmen Çiçek, Frig Vadisi’yle kurduklari hayallerin tek tek gerçeklestigini ifade ederek; “16 ay önce burada hayal kurmustuk. Burada sehrin en güzel kafeteryalari, restoranlari olacak demistik. Suanda bu noktaya geldik. Hayaller bir bir oluyor” dedi.

Vali Çiçek Açiklamasi 'Hayallerimiz Bir Bir Oluyor'
Son dönemde yapilan yatirimlarla bambaska bir görünüme kavusan ve bünyesinde sakladigi tüm tarihi degerleri ve dogal güzellikleri gün yüzüne çikaran Ayazini Köyü, is dünyasinin yatirimlariyla daha da cazip hale geliyor.

“Hayal kurmustuk ve o hayaller bir bir oluyor”

16 ay önce bölgeyi ziyaret ettiginde Ayazini’yi tüm Türkiye’ye tanitmak gerektigini düsündügünü söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Hikâye bizim için 16 ay önce bu sehre geldigimde basladi.

Bu bölgenin o kadar etkileyici bir havasi vardi ki, baktiginiz her yerden adeta tarih fiskiriyor ve sanki bir yerden Midas, Kyebele çikacakmis hissi uyandiriyordu. Diger taraftan da isgal günlerinde zorlugu ve çileyi yasamis bir hemsehrimiz karsiniza çikiverecekmis gibi bir his uyandiriyordu. Iste o gün burayla ilgili bir seyler yapmamiz gerektigini ve bu bölgeyi Türkiye’ye tanitmamiz gerektigine karar vermistim. 16 ay önce burada hayal kurmustuk. Burada sehrin en güzel kafeteryalari, restoranlari olacak demistik. Köylülerin istihdam edilecegi, hafta sonlari 5-6 bin araç girisinin olacagi ve adeta Kapadokya gibi olacagiz diye söyledigimizde bazilari için çok iddiali gelmisti. Bursa Cumalikizik gibi, Izmir Sirince neden olmayalim demistik. Suanda bu noktaya geldik. Hayaller bir bir oluyor.” diye konustu.

Kaynak: İHA