Türk Konseyi, 'Medya Forumu' Ile Istanbul'da Bulusacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, forumun açilisinda katilimcilara video mesaj yöntemiyle hitap edecek Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun: 'Türk Konseyi üyeleriyle ortak akil ve vizyon çerçevesinde gelecegi hep birlikte insa etme arzusundayiz. Sayin Cumhurbaskanimizin ve diger üye ülke liderlerinin öncülügünde, etkin is birligi ve güçlü dayanisma içinde iliskileri bütün alanlarda çok daha ileriye tasimayi amaçliyoruz'

"Türk Konseyi Medya Forumu", Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginin ev sahipliginde "Köklü Geçmis, Güçlü Gelecek" temasiyla 22-24 Ekim tarihleri arasinda Istanbul'da düzenlenecek.

???????Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, forumun açilisinda katilimcilara video mesaj yöntemiyle hitap edecek.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar da foruma katilarak konusma yapacak. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ile Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev de forumun açilisinda birer konusma gerçeklestirecek.

Foruma, Türk Konseyi üye ülkeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan ile gözlemci üye statüsündeki Macaristan'in yani sira Türkmenistan ve KKTC'den önde gelen medya kurulusu temsilcileri, akademisyenler, kamu kurumlarindan üst düzey yetkililer, sosyal medya fenomenleri ve iletisim fakültesi ögrencileri olmak üzere 350'nin üzerinde katilimci istirak edecek.

Forumda, Türk dünyasinda medya, dizi ve film sektöründe gelistirilebilecek is birlikleri ile sosyal medya ve dezenformasyonla ortak mücadele konulari ele alinacak.

Türk dünyasi birliginin geçmisine, ortak dil ve kültürüne vurgu yapilacak forum kapsaminda düzenlenecek "Türk Dünyasinin Yeni Ulug? Bey'leri, Ali Sir Nevai'leri, Ahmet Yesevi'leri" çalistayi ve "Gelecegi Birlikte Kurgulamak" panelinde, Türk dünyasi gençlerine birlik bilincinin aktarilmasi ve ortak vizyon farkindaliginin olusturulmasi hedefleniyor.

"Birliktelikten Dogan Zafer: Karabag" basligiyla düzenlenecek oturumda ise Karabag zaferini getiren mücadele sürecinde Azerbaycan ile Türkiye arasindaki güçlü dayanismanin her süreçte tüm Türk dünyasi ülkeleriyle sergilenmesinin önemi vurgulanacak ve iliskileri tüm alanlarda daha ileri boyutlara tasiyacak adimlar masaya yatirilacak.

Forumda, bagimsizliginin 30. yilini kutlayan Türk Cumhuriyetleri adina özel bir oturum da düzenlenecek.

Üç gün sürecek program boyunca TRT World, TRTAvaz, teknoloji, etnospor stantlari katilimcilarin ziyaretine açik olacak. Katilimcilar için TRT dizi platosu gezisi, Bogaz turu, Ayasofya ziyareti ve konser gibi etkinlikler de düzenlenecek.

- "Türk dünyasindaki is birligini gelistirmede medya çok önemli bir araç"

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, foruma iliskin yaptigi degerlendirmede, 2019 yilinda gerçeklestirilen Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde uluslararasi bir medya forumu düzenlenmesinin de aksiyon planina dahil edildigini aktardi.

Bakü'de 9-11 Nisan 2021 tarihinde üçüncüsü gerçeklestirilen Türk Konseyi Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Baskanlar Toplantisi'nda da Türkiye'de bir Medya Forumu düzenlenmesi karari alindigini hatirlatan Altun, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi olarak söz konusu foruma Istanbul'da ev sahipligi yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarini kaydetti.

Altun, "Türk Konseyi üyeleriyle ortak akil ve vizyon çerçevesinde gelecegi hep birlikte insa etme arzusundayiz. Sayin Cumhurbaskanimizin ve diger üye ülke liderlerinin öncülügünde, etkin is birligi ve güçlü dayanisma içinde iliskileri bütün alanlarda çok daha ileriye tasimayi amaçliyoruz." ifadelerini kullandi.

Türk dünyasindaki is birligini gelistirmede medyanin çok önemli bir araç oldugunu vurgulayan Altun, bu kapsamda Türk dünyasi gençleri arasindaki birlik bilincinin pekistirilmesini saglayacak çalismalar ortaya koymanin önemine isaret etti.
Kaynak: AA