Sivrihisar'in Ortaklar Mahallesi'nde Su Sikintisi Yasandigi Iddiasi

AK Parti Eskisehir Yerel Yönetimler Baskani Pinar Turhanoglu Gücüyener, Sivrihisar ilçesi Ortaklar Mahallesi'nde su sorunu yasandigina dair vatandaslardan çok sayida sikayet aldiklarini bildirdi.

Gücüyener, yaptigi yazili açiklamada, Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Isleri Genel Müdürlügünün (ESKI) sorumlulugundaki mahallede 60 gündür kullanma suyu bulunmadigi iddiasina iliskin, vatandaslarin magduriyetinin acilen giderilmesi gerektigini belirtti.

Mahalle sakinlerinin, defalarca kendilerine söz verildigi halde ESKI'nin sorunlarini çözmedigini söyledigini aktaran Gücüyener, sunlari kaydetti:

"ESKI görevlilerinin artik telefonlarina dahi bakmadigini ifade ediyorlar. Köyün mevsimlik isçilerle 450'ye ulasan nüfusu susuz. Arada bir gelen tankerin yetmesi de mümkün degil. Ortaklar köyünün içme ve kullanma suyunun tedariki Eskisehir Büyüksehir Belediyesine bagli ESKI'nin görevi. Salgin döneminde, salgin hastalik döneminde suyun önemini defalarca dile getirdik. Temiz suya ulasabilmek bu dönemde her zamankinden de önemli. Fakat sagligimiz için temiz suya ulasma güçlügü çekiyoruz. ESKI ile ilgili sorunlara bu kez de Ortaklar Mahallesi'nin susuz birakilmasi eklendi. 21. yüzyilda bu kabul edilemez. ESKI bu sorunun çözümü hakkinda bir açiklama yapacak mi? Ortaklar Mahallesi 2021 yilinda susuz birakmaya devam mi edecek?"

Kaynak: AA