Misir Disisleri Bakani Sukri, Ingiltere'nin Orta Dogu'dan Sorumlu Bakani Cleverly Ile 'Ikili Iliskileri' Görüstü

Misir Disisleri Bakani Samih Sukri, baskent Kahire’ye resmi ziyaret gerçeklestiren Ingiltere'nin Orta Dogu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakani James Cleverly ile bir araya geldi.

Misir Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre Sukri ve Cleverly görüsmede, ikili iliskilerin gelistirilmesinin yani sira ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararasi meseleleri degerlendirdi.

Açiklamada, Iki bakanin son dönemde Kahire ve Londra arasindaki ikili iliskilerin seyrinden memnun olduklari ifade edildi.

Sukri görüsmede, Iskoçya'nin Glasgow kentinde 31 Ekim-12 Kasim tarihleri arasinda düzenlenecek Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi (BMIDÇS) 26. Taraflar Konferansi (COP26) organizasyonuna yönelik Ingiltere’nin tüm çabalarini desteklediklerini belirtti.

Misirli Bakan ayrica ülkesinin 2022 yilinda düzenlenecek Iklim Degisikligi Konferansi’na (COP27) ev sahipligi yapma konusundaki arzusunu aktardi ve Misir’in konferansin sonuç bildirgesine katki sunma istegini Cleverly'e iletti.

Misir’i stratejik bir ortak olarak nitelendiren Cleverly de ülkesinin Misir’la iliskilerini gelistirme yönündeki arzusunu ifade etti.

Öte yandan taraflarin görüsmede, basta Filistin meselesi olmak üzere Lübnan, Suriye ve Libya'daki gelismeleri de ele aldiklari kaydedildi.

Kaynak: AA