Mevlit Kandili'nde Vatandaslar Ayasofya-I Kebir Cami-I Serifi'ne Akin Etti

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselamin dünyaya gelisinin kutlandigi Mevlit Kandili dolayisiyla vatandaslar Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’ne akin etti.

Mevlit Kandili'nde Vatandaslar Ayasofya-I Kebir Cami-I Serifi'ne Akin Etti


Rebiyülevvel ayinin 11’inci günü idrak edilen Mevlit Kandili gecesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’ne vatandaslar akin etti. Mevlit Kandili gecesinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Serif’e gelen Kayahan Kaya isimli bir vatandas, “Biz de vatandas olarak Müslüman olarak geldik Mevlit Kandilimizi kutladik, namaza geldik Ayasofya Camii’nde yine kalabalik atmosfer, yogun ilgi var, vatandaslar geldi. Bizde vatandas olarak görevimizi yaptik, namazimizi kildik. Birazda Sultanahmet’te yürüdük, duamizi ettik. Bütün Islam aleminin kandili mübarek olsun insallah” dedi.

Baska bir vatandas ise, "Biz yogun duygular yasadik, tüylerimiz diken diken oldu. Müslüman olarak özellikle olmasi gerekendi. Müze olmasi açisindan zincirleri kirdik. Bizde hissediyoruz bunu. Allah nasip ederse gelecek yillarda ölmez sag kalirsak Mevlit Kandilimize, Ramazan Bayramimizi, Kurban Bayramimizi kilacagiz” seklinde konustu.



Mevlit Kandili’ni eda etmek amaciyla gelen vatandaslarin yeni tip korona virüs (COVID-19) virüsüne karsi önlem amaciyla maskelerini taktiklari ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

Kaynak: İHA