Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Sorunlari Öncellik Sirasina Göre Çözme Gayretindeyiz'

Ömerli ve Kiziltepe ilçelerini ziyaret eden Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, ilçelerdeki sorunlari öncelik sirasina göre çözüme kavusturma gayretinde olduklarini söyledi.

Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Sorunlari Öncellik Sirasina Göre Çözme Gayretindeyiz'
Vali Mahmut Demirtas, Valilik ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan vatandaslara her alanda en ideal hizmetlerin sunulmasi amaciyla devam eden ve tamamlanan yatirim ile projeleri yerinde incelemek için ilçe ziyaretlerini hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Vali Demirtas, Ömerli ve Kiziltepe ilçelerinde yatirimlari yerinde inceleyerek yetkililerden çalismalarin son durumu ile ilgili bilgi aldi. Programina Ömerli ilçesi ile baslayan Vali Demirtas, atiklarin çevreye zarar vermemesi ve geri dönüsümle daha temiz çevre olusturmak amaciyla yapilmasi planlanan Çöp Aktarim Istasyonu alaninda incelemelerde bulundu. Daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçe merkezindeki Dogalgaz ve MARSU tarafindan devam eden içme suyu, yagmur suyu ve kanalizasyon çalismalarini yerinde inceleyen Vali Demirtas, yatirim programi kapsaminda kirsal mahallelerde tamamlanan ve sürmekte olan yol asfaltlama çalismalarini inceleyerek Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan’dan bilgi aldi.

Vatandaslarla çay içip, talepleri dinlendi

Ziyaret ettigi her ilçede esnaf ve vatandaslarla da bir araya gelerek sorun ve talepleri birinci agizdan dinleyen Vali Demirtas, ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnafi tek tek gezerek hayirli kazançlar diledi. Bir kiraathanede vatandaslarla bir araya gelerek birlikte çay içip sohbet eden Vali Demirtas, sorun ve taleplerini dinledi.

Sehitlerin hatiralari yasatiliyor

Son olarak vatanin bölünmez bütünlügü için canlarini ortaya koyan aziz sehitlerin hatiralarini yasatmak için sehit kabirlerinde yapilan yenileme çalismalarini yerinde inceleyen Vali Demirtas, sehit kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Ömerli ilçesinden sonra programina Kiziltepe ilçesi ile devam eden Vali Demirtas, Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanliginca 20 metre genisligi 2 bin metre uzunlugundaki Stadyum Caddesinde sürdürülen beton asfaltlama çalismasini yerinde inceleyerek asfaltlamanin ardindan yapilacak çalismalarla ilgili olarak detayli bilgiler aldi.

“Mesai mefhumunu gözetmeksizin çalisiyoruz”

Ilçelerdeki sorunlari öncelik sirasina göre çözüme kavusturma gayreti içerisinde olduklarini belirten Vali Demirtas, “10 ilçemizin tamaminda altyapidan, üst yapiya kadar büyük bir yatirim programi uyguluyoruz. Mardin’in en ücra noktasina kadar yatirimlarimiz bulunuyor. Hep birlikte gelecegin Mardin’ini olusturmak için mesai mefhumunu gözetmeksizin çalisiyoruz” dedi.

Ilçe ziyaretlerinde Vali Demirtas’a Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Genel Sekreter Yardimcisi Adil Alan, Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan ve MARSU Plan Proje Yatirim ve Insaat Daire Baskani Servet Saygin eslik etti.
Kaynak: İHA