Mahalleli 57 Yillik Okulun Yerine Yenisini Istiyor

Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde kirsal Maden Mahallesi sakinleri, 57 yillik okulun önünde toplanarak yeni okul istedi.

Mahalleli 57 Yillik Okulun Yerine Yenisini Istiyor
Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesine bagli Maden kirsal Mahallesi’nde 1954 yilinda yapilan okulda halen egitim-ögretim sürüyor. Hakkinda yikim karari çikmasina ragmen her yil yeniden onarilan okulda ögrenciler egim almaya çalisiyor. 57 yillik okulun artik egitim vermeye elverisli olmadigini iddia eden mahalleli, okul önünde toplanarak yetkililerden konuya el atmalarini istedi. Okulun her an yikilabilecegini iddia eden mahalle sakinleri, hem çocuklarinin hem de ögretmenlerin büyük bir tehlike altinda olduklarini belirtti.

Okulun çok eski oldugunu söyleyen ögrenci velisi Mustafa Demirel, “1954 yilinda yapildi. Yikim emri geldi. Lojmanlari yiktilar ama okulumuz her sene bu sene yapariz diye ögretmenler ve ögrenciler kendi cebinden tamir edip okulumuzu düzeltmeye çalisiyoruz. Okulun içerisine girdiginiz zaman duvarlar yikik, disarisi yikik. Devletimizden sadece köyümüze bir okul istiyoruz, baska hiçbir sey istemiyoruz” dedi.

Çocuklarinin modern bir sekilde okula gitmelerini istediklerini söyleyen veli Bekir Demirel ise, “Okula modern bir sekilde gidip gelsinler. Bu bizim en dogal hakkimizdir. Devletimizden bunun karsilasmasini hem rica ediyoruz hem de talep ediyoruz. 20 yil önce bu okul bir saray gibiydi ama bugün artik öyle degil” diye konustu.

Al bayragin dalgalandigi okulun halinin içler acisi oldugunu söyleyen Ibrahim Özgen, “Okulumuzun bayragi hariç her tarafi dökülüyor. Al bayragimiz sürekli yeni. Vatandaslarimiz gördügü zaman ögretmenleri uyarip bayragi degistiriyorlar. Bayan ögretmenlerimiz var, lavabolar içler acisi, okulun içi içler acisi. Egitime cevap veremeyecek kadar eski durumda” ifadelerini kullandi.

Her gelen ögretmenin okulun kötü olmasi nedeniyle geri gittigini söyleyen Mahmut Akbaba, “Okulumuzda her sene tadilat yapiliyor. Tadilat parasiyla simdiye kadar yeni bir okul yapilmisti. Lavabolar çok kötü, ögretmenler içine giremiyor. Her gelen ögretmen de buradan gitmek istiyor. Biz devletimizden okul istiyoruz” dedi.

Okulun çocuklar için bir risk oldugunu söyleyen Ahmet Özgen, “Biz burada okul için toplandik. Bütün köy halki burada. Bizim okulumuz yikim karari gelmesine ragmen su anda egitim yapiliyor. Bu çocuklar için risktir. Yarin en ufak bir seyde kimse hesabini veremez. Biz okul istiyoruz, çocuklarimiz iyi sartlarda egitim görsün istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA