Kurvaziyer Turizmi'nin Güvenli Adresi Kusadasi

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Konsolosu Emily Enright ile bir araya geldi.

Kurvaziyer Turizmi'nin Güvenli Adresi Kusadasi


Kurvaziyer turizminin Kusadasi’ndaki durumuyla ilgili fikir alis verisinin yapildigi görüsmede ABD Konsolosu Enright “Kusadasi çok güzel ve güvenli bir kent. Vatandaslarimiz burayi gönül rahatligiyla ziyaret edebilir” dedi.



ABD Konsolosu Emily Enright, ABD Izmir Fahri Konsolosu Güliz Balsari ile birlikte Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Özgür Batçioglu ile Kusadasi Belediyesi Turizm Komisyonu Baskani Fahrettin Çiçek de yer aldi. Yaklasik bir saat süren görüsmede kurvaziyer turizminin Kusadasi’ndaki son durumu masaya yatirildi. Toplantida Belediye Baskani Ömer Günel, Konsolos Enright’a Kusadasi’nda turizmin gelisimine katki saglamak amaciyla hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi verdi. Ardindan pandemi süreci boyunca kent genelinde aldiklari önlemlerin neler oldugunu aktardi. ABD Konsolosu Emily Enright ise kenti çok begendigini ve güvenli buldugunu söyledi.



Kusadasi’nin Akdeniz kruvaziyer turizminde çok önemli bir yere sahip oldugunu belirten Belediye Baskani Ömer Günel, “Öncelikle nazik ziyaretiniz için çok tesekkür ederim. Akdeniz Limanlar Birligi Medcruise Genel Kurulunu 2019 yilinda Kusadasi’nda gerçeklestirdik. Böylece kruvaziyer sektörünün en büyük oyuncularini kentimize agirlama firsati bulduk. Kusadasi Belediyesi olarak kruvaziyer turizmini çok önemsiyoruz. Kentimize kattigi degerin farkindayiz. Bu nedenle gelismesi için üzerimize düsen görevi yapmaya haziriz. Yaz sezonu baslamadan önce turistik çarsilarimizi yeniledik. Aydin Büyüksehir Belediyesi ile birlikte alt yapi yatirimlarini hizla tamamliyoruz. Kusadasi’na gelen yabanci misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamak için elimizden geleni yapiyoruz” dedi.



Pandemi sürecinde Kusadasi’nda aldiklari hijyen önlemleriyle ilgili de bilgi veren Belediye Baskani Ömer Günel, “Türkiye’de ilk koronavirüs vakasinin görülmesinin ardindan Dünya Saglik Örgütü’nün salginla mücadeledeki tavsiye kararlarini hemen uyguladik. Koronavirüs ile mücadelede Türkiye’nin en basarili 4. ilçesi seçildik. Türkiye’de yüz maskesi üreten ilk belediyelerden biri olduk. Ayrica bu süreçte esnafimiza maddi açidan da destek vermeyi ihmal etmedik“ diye konustu.



ABD Konsolosu Emily Enright ise “Yunanistan’in deniz hudut kapisini Kusadasi’na yeniden açmasi bizleri çok mutlu etti. Kruvaziyer turizminin Kusadasi için ne kadar önemli oldugunun farkindayiz. Umarim 2022 yili Kusadasi için çok daha iyi bir sezon olur. Kusadasi’ni çok begendim. Sahip oldugu essiz dogasi ve tarihi ören yerlerine yakinligiyla turistlere essiz firsatlar sunuyor. ABD’li vatandaslarimizin Kusadasi’ni gönül rahatligiyla ziyaret edebilecegini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA