Konya Kitap Günleri'ne Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan Konuk Oldu Açiklamasi

'Su an küresel bir proje: peygambersiz Islam. Peygambersiz bir din olur mu hiç? Ne yapmak istiyorsunuz? Hazreti Peygamber'i devre disi birakirsaniz din kisa devre yapar'

Gazeteci yazar Yusuf Kaplan, peygambersiz Islam'in küresel bir proje oldugunu belirterek, "Peygambersiz bir din olur mu hiç? Ne yapmak istiyorsunuz? Hazreti Peygamber'i devre disi birakirsaniz din kisa devre yapar." dedi.

Konya Büyüksehir Belediyesince Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Konya Kitap Günleri"nde kitapseverlerle bulusan Kaplan, Türkiye'nin yeni bir medeniyet tasavvuruna ihtiyacinin oldugunu söyledi.

"Medeniyet Tasavvuru Okulu"nu da kuran Kaplan, dünyada peygambersiz bir Islam düsüncesinin insa edilmeye çalisildigini belirterek, sunlari dile getirdi:

"Su an küresel bir proje: peygambersiz Islam. Peygambersiz bir din olur mu hiç? Ne yapmak istiyorsunuz? Hazreti Peygamber'i devre disi birakirsaniz din kisa devre yapar. Mesele su, küresel sistemin, küresel kapitalist sistemin bütün dinlerin müntesipleriyle baglarini koparma süreci tamamlandi."

Islam takipçilerinin ise Kur'an ve sünnet-i seniyye ile iliskilerinin koparilamadigini, bu sürecin 200 yil önce Tanzimat'la basladigini ifade eden Kaplan, sözlerini söyle tamamladi:

"Türkiye'nin bütünlesmeye, yeni bir kardeslik iklimine, yeni bir seferberlige siddetle ihtiyaci var. Bu toplum basina ne geldigini bilmiyor. Tayyip Erdogan iktidar mi? Evet, iktidar. Bu ülke için her seyini feda ediyor, yüregi yangin yerine dönmüs."

Konusmasinin sonunda Kaplan'a günün anisina belediye tarafindan hazirlanan, Konya'yi tanitan kitap hediye edildi.

Alaninda Anadolu'nun en büyük etkinligi olan, bir milyondan fazla kitap, 250 yayinevi ve 450 yazarin yer aldigi Konya Kitap Günleri, 24 Ekim'e kadar devam edecek.
Kaynak: AA