Içisleri Bakani Soylu, Tunceli'de AK Parti Teskilat Akademisi'nde Konustu Açiklamasi (1)

'Açikça söylüyorum. Bugünün parlamenter sistem çagrilari, tek parti dönemini aseren bir zihniyetin ürünüdür. Buradan, Tunceli'den CHP'ye sesleniyorum. Bürokrati, memuru, polisi tehdit ederek tek parti günlerine dönülmemelidir. Bunun çagrisini yapan genel baskaninizi kinamalisiniz. Türkiye'yi eski günlerine döndürmemelisiniz' 'Birilerinin efendisi FETÖ olabilir, birilerinin efendisi PKK olabilir, birilerinin efendisi Bati olabilir. Bizim efendimiz millettir, millettir ve millettir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Herkesin adresi belli. FETÖ'ye operasyon yapiyoruz, sesi IYI Partiden geliyor. PKK'ya operasyon yapiyoruz, sesi HDP'den geliyor." dedi.

Soylu, Tunceli Ögretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Teskilat Akademisi'nde yaptigi konusmada, Türkiye'nin AK Parti iktidari dönemindeki gelismesini anlatti.

"Içeride CHP'nin, düsük seviye laf cambazliklarina takilirsak, eger biz hala HDP'nin savurdugu bos tehditlere, kibirli söylemlerine laf yetistirmeye ugrasirsak eger biz hala göç üzerinden fitne üretmeye çalisan, ekranlarda her aksam baska bir yalan pazarlayanlarla ugrasirsak, hem 2023 hedeflerimize, hem de Recep Tayyip Erdogan'in, AK Parti'nin ve bu milletin 19 yillik emegine yazik ederiz." diyen Soylu, savunmada ve sorguda olmadiklarini, cevap verme sirasinda bulunmadiklarini belirtti.

Soylu, bu millete yeni bir heyecan verilmesi gerektigini ifade ederek Tunceli’yi, Pülümür’ü turizm merkezi haline getirme hedeflerinin anlatilmasi gerektigini söyledi.

"Bu milleti 40 yildir PKK ile oyalayanlara ve hala utanmadan sikilmadan Imrali'yi adres gösterenlere karsi, 'HDP artik bitik bir partidir, PKK artik bitik bir örgüttür. Artik biz isimize bakacagiz, HDP'nin de PKK'nin da kirli fantezilerine evlatlarimizi kurban vermeyecegiz. Evlatlarimizi doktor yapmaya, mühendis yapmaya bakacagiz' diye haykirmamiz lazim." diyen Soylu, yillarca çok acilarin çekildigini, çok bedellerin ödendigini kaydetti.

Soylu, terörün ileriye daha güçlü adimlar atilmasini engelledigine dikkat çekerek söyle devam etti:

"Bize bazen dudak büküyorlar, 'Sürekli vesayet diyorsunuz, nerede bu vesayet' diyorlar. Iste vesayet buradadir. Türkiye'nin 27 Mayis'tan sonra ayagina vurulan prangadadir. AK Parti’nin 2002’de kirmaya basladigi, FETÖ ve PKK ile beraber kirip attigi, cumhurbaskanligi hükümet modeli ile birlikte de tarihe gömdügü vesayet budur. Bugün birilerinin iktidar hesabiyla, oy hesabiyla geri getirmek istedigi sistem, aslinda bu vesayetin ta kendisidir. Bunun müstevlileri de bu vesayete yaslanip, onun sahiplerine sadakatle hizmet edip yükselmenin hevesindedir. Bunlarin her birinin bir efendisi vardir. Kimisinin efendisi Kandil'dir, kimisinin Pensilvanya'dir, kimisinin de kayitsiz sartsiz taptiklari, kendilerine pusula belledikleri Bati'dir."

Parlamenter sistem çagrilarina cevap veren Soylu, sunlari kaydetti:

"Lafi egip büken biri degilim. Açikça söylüyorum. Bugünün parlamenter sistem çagrilari, tek parti dönemini aseren bir zihniyetin ürünüdür. Buradan, Tunceli'den CHP'ye sesleniyorum. Bürokrati, memuru, polisi tehdit ederek tek parti günlerine dönülmemelidir. Bunun çagrisini yapan genel baskaninizi kinamalisiniz. Türkiye'yi eski günlerine döndürmemelisiniz. Türkiye eski günlerine dönmemelidir. Türkiye'yi kutuplastirarak Türkiye'yi kavga ortamina iterek dünyanin içerisinde bulundugu bu pandemi dönemindeki bu maliyetten en az etkilenen Türkiye'yi bir kaosa döndürme çagrilarini siz CHP'liler olarak müdahale etmelisiniz. Siz bu ülkeye bir öneri getirdiniz de kim bugüne kadar yok dedi. Bu ülkede iktidar olmanin tek yolu sandiktir, onun da tek yolu milletin gönlüne girmektir, milleti tehdit etmek degildir."

"Birilerinin efendisi FETÖ olabilir, birilerinin efendisi PKK olabilir, birilerinin efendisi Bati olabilir. Bizim efendimiz millettir, millettir ve millettir." diyen Soylu, söyle devam etti:

"Bunlarin bir sikintilari var, sikintilari belli. HDP’yi nereye sikistiracaklarini sasirmislar. Yer bulamiyorlar, atsalar atilmaz, satsalar satilmaz. Ne yardan ne serden geçemiyorlar. Mesrudur diyorlar, millet kabul etmiyor. 'Imrali adrestir' diyorlar, millet kabul etmiyor. Demirtas’in esini 6-8 Ekim'de ekranlara çikarip, acimamizi istiyorlar olmuyor. Kusura bakmasinlar, Yasin Börü’nün anne babasi dururken, Necmettin ögretmenin annesi babasi dururken, bizim o türküleri çagiran güzel kizimizin annesi babasi dururken, Demirtas’in esine üzülemeyiz. Bir evladimizin saçinin telinin bile hesabini sormadan, ne PKK’nin ne de onun sözcülügünü yapanlarin yakasini birakamayiz. Biz Aybüke’nin türkülerini unutamayiz."

- "Içisleri Bakanligi neden 8 ay sürdü"

"Herkesin adresi belli. FETÖ'ye operasyon yapiyoruz, sesi IYI Partiden geliyor. PKK'ya operasyon yapiyoruz, sesi HDP'den geliyor. Polisimiz DHKP-C'ye operasyon yapti, sesi CHP'den geldi." diyen Soylu, sunlari dile getirdi:

"Tweet atip demisler ki 'Dogruyu söyleyenleri degil, hirsizlari yakalayacaksin, 3600’ü alacaksin.' Masallah, yillarin terör örgütü, kiralik katil suikast örgütü, savci Selim Kiraz’i sehit eden terörist örgütü 'dogru söyleyenler' olmus, biz yanlis olmusuz. Ne güzel siyaset. Bir de üstüne güya da rüsvet teklif etmis, 3600’ü alacaksin demis. Yani diyor ki 'biz sana 3600’ü vadediyoruz, sen onu al, bizim adamlara dokunma.' Buna yapilacak tek yorum vardir. Bu yüzsüzlüktür Türkiye'ye ve Türk polis teskilatina hakarettir."

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ni birakip, parlamenter sistemine döneceklerin bir rahatsizliginin bulundugunu ifade eden Soylu, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nde kararin da sözün de milletin, vesayetin olmadigini belirti.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nde talimati Bati'nin veremeyecegine dikkati çeken Soylu, "95 yildir parlamenter sistemle yönetildik, Allah askina söyleyin, darbelerden baska ne kerametini gördük? Koalisyonlari mi bitirdi, hayir. Terörü mü bitirdi, hayir. Darbeleri mi engelledi, hayir. Neyi çözdü? 'Basbakan olacagim' diyen hanimefendiye bir sorun bakalim, Içisleri Bakanligi neden 8 ay sürebilmis? 'PKK’nin siyasi kolu HDP mesrudur' diyen hanimefendiye sorun bakalim, Içisleri Bakanligi neden 8 ay sürdü." diye konustu.

(Sürecek)

Kaynak: AA