Gürcistan'da Azerbaycan'in Bagimsizliginin 30'Uncu Yil Dönümü Kutlandi

Gürcistan’in Marneuli kentinde, Azerbaycan’in bagimsizliginin 30’uncu yil dönümü vesilesiyle tören düzenlendi.

Gürcistan'da Azerbaycan'in Bagimsizliginin 30'Uncu Yil Dönümü Kutlandi
Gürcistan’in Kvemo Kartli bölgesinin Marneuli kentinde Azerbaycan’in bagimsizliginin 30’uncu yil dönümü vesilesiyle tören gerçeklestirildi.

Törene, Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporasi ile Çalisma Devlet Komitesinin Türk dilli devletler ve Gürcistan müdürü Vüsal Memmedov, Diaspora çalisanlari, Azerbaycan’in Tiflis Büyükelçisinin müsaviri Eldar Bayramov, Gürcistan Parlamento üyesi Zaur Dargalli, Marneuli Belediye Meclis üyeleri, is insanlari, aydinlar, hocalar, gazeteciler, ögrenciler ve gençler katildi.

Azerbaycan’in 44 gün süren Vatan Savasi’na adanmis sarkilar çalinan törende video klipler büyük ekranda yansitilirken, ayni zamanda Azerbaycan ve Türk mutfagina ait yemekler ikram edildi.

Törende 18 Ekim Azerbaycan’in bagimsizliginin yil dönümü vesilesiyle resim ve kompozisyon yarismasinin kazananlarini açiklayan Mehebbet Imanov, “Azerbaycan’in bagimsizliginin 30’uncu yil dönümü münasebetiyle Gürcistan Azerbaycanlilari Entegrasyon Merkezi tarafindan resim ve kompozisyon yarismasi düzenlendi.

Söz konusu yarismaya ülkenin birçok kentinden, Dmanisi, Bolnisi, Marneuli ve diger birçok ilçeden, köylerden gençler katildi” dedi.

Törenin sonunda gazetecilere açiklama yapan Imanov, “Bu törendeki amacimiz Gürcistan’daki Türkleri bir araya toplamak, ayni zamanda Azerbaycan medeniyetini ve kültürünü, sanatini paylasmaktir” diye konustu.

Daha sonra yarismanin galiplerine Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporasi ile Çalisma Devlet Komitesinin Türk dilli devletler ve Gürcistan subesinin müdürü Vüsal Memmedov ve Azerbaycan’in Tiflis Büyükelçisinin müsaviri Eldar Bayramov sertifika verdi.
Kaynak: İHA