'Esitlige Ulasmak Ve Ayrimcilikla Mücadelede Güvencelerimiz' Projesinin Antalya 1. Izleme Çalismalari Tamamlandi

Türk Kadinlar Birligi tarafindan yürütülen "Esitlige Ulasmak ve Ayrimcilikla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesinin Antalya’da yapilan 1. izleme çalismalari tamamlandi.

'Esitlige Ulasmak Ve Ayrimcilikla Mücadelede Güvencelerimiz' Projesinin Antalya 1. Izleme Çalismalari Tamamlandi
Türk Kadinlar Birligi, kadina yönelik siddetin önlenmesi, cinsiyete dayali ayrimciligin ortadan kaldirilmasi ve toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi bakimindan AB Delegasyonunun destegiyle 2020 Ocak ayinda "Esitlige Ulasmak ve Ayrimcilikla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesini baslatti. 35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadina yönelik siddet ve ayrimcilikla mücadelede uluslararasi sözlesmelerin ve ilgili ulusal mevzuatimizin taninirligini ve uygulanmasini saglamak için yereldeki aktörlerin farkindaliginin arttirilmasi, sözlesmelerin yasalarin hayata geçirilmesini saglayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlandi.

Proje kapsaminda Atatürk Parki içerisinde bulunan bir kafede basin açiklamasi yapildi. Toplantiya Türkiye Kadinlar Birligi Baskani Saime Gülsen ve diger sivil toplum kurulusundan temsilciler katildi.

Toplantida gazetecilere açiklamalarda bulunan Projenin Mugla Mentörü Gaye Cön, “Türk Kadinlar Birligi 35 ilde bir proje gerçeklestirmeye basladiginda Ocak 2020’ydi. 5 tane ilde yapilan çalismalarda arkadaslarima destek veriyorum. 30 aylik bir projedir. Avrupa Birligi tarafindan destekleniyor. Izleme çalismasi; ulusal ve uluslararasi yasalarin uygulanip, uygulanmadigini kamu kurumlari nezdinde nasil bir bakis açisina sahip oldugunu belirten bir izleme çalismasi yapiyoruz. Antalya’da bu izleme çalismasini 5 örgüt yürütüyor. Izlenilen kurumlar çesitli kurumlar. Izledigimiz konular yasalarin uygulanip uygulanmadigidir. Sonuçlar Türkiye’de çikacak. Ikinci dönem devam edecek. Bu birinci dönem izlemeydi. Her ilden ayni sorulardan farkli sonuç aliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA