Edirne Karaagaç Festivali'ne Son Günde De Katilimci Sayisi Fazla Oldu

Kabagin genis kitlelere tanitimi amaciyla gerçeklestirilen festivalde sunumu yapilan 'kabakli saray tatlisi' da tadina bakanlardan tam puan aldi.

Edirne Karaagaç Festivali kapsaminda katilimcilara ücretsiz ikram edilen kabakli deva-i misk helvasi ilgi gördü.

Edirne Valiligince meshur kabagin daha genis kitlelere tanitimi amaciyla düzenlenen festival son gününde renkli etkinliklere sahne oldu.

Karaagaç'taki davet bahçesinde konserler, halk oyunlari gösterileri, kabak temali kurgusal fotograf atölyeleri katilimcilarin begenisine sunuldu.

Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu asçilarinca icra edilen kabak oyma sanati ziyaretçilerin ilgisini en çok çeken etkinlik oldu.

Farkli boylardaki kabaklara çesitli sekiller veren asçilara fotografçilar da yogun ilgi gösterdi.

Kabagiyla ünlü Sakarya'da da Tarim ve Orman Bakanligi Sakarya Misir Arastirma Enstitüsü Türkiye'nin ilk ve tek tescilli tatlilik kabak çesidi olan "Arican-97" ve yeni tescil edilmis olan "Ballikiz" tatlilik kabak çesidini tanitti.

Enstitü tarafindan yeni üretimine baslanacak "Çitir Kabak Tatlisi"nin tanitimi ve tadim sunumu da yapilarak ziyaretçilerin begenisine sunuldu.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, festivale katkilarindan dolayi Trakya Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek ve Sakarya Misir Arastirma Enstitüsü Müdür Yardimcisi Mehmet Yilmaz'a kabak dilimi tarzinda yaptirilan plaketlerden takdim etti.

- Saray tatlisina yogun ilgi

Festivalde Edirne Tanitma ve Tava Cigeri Koruma Dernegince ücretsiz deva-i misk ikrami yapildi.

Edirneli sekerlemeci Arif Meriç, Osmanli saray mutfagi tatlarindan 41 baharatla hazirlanan devai misk helvasina kabak katarak ziyaretçilerin begenisine sundu. Soytürk, Dernek Baskani Bahri Dinar tarafindan dagitilan tatliya ziyaretçiler yogun ilgi gösterdi.

- Il Müdürü Soytürk festivale çiftçi tulumu giyerek ile katildi

Festivale giydigi çiftçi tulumu ile katilan Il Müdürü Soytürk, AA muhabirine, etkinligin beklenenin çok üzerinde ziyaretçi agirladigini ifade etti.

Soytürk, "Yaklasik 15 bin kisi dün ve bugün bizimle birlikteydiler. Sehrimize gelen Bulgar vatandaslar da vardi. Onlar da tur otobüsleriyle buraya geldiler, bizimleydiler." dedi.

Soytürk, kentin festivallere ilgili oldugunu bu nedenle Edirne Valisi Ekrem Canalp'in gelecek aylar için kahve ve çikolata festivali düzenlenecegi müjdesini verdigini belirtti.

Kaynak: AA