Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Kastamonu'da Mevlid Kandili Programi'na Katildi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kastamonu'da düzenlenen Mevlit Kandili Programi'na katildi.

Kastamonu Nasrullah Camisi'ne gelen vatandaslar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda maske takip mesafe kurallarina uyarak saf tuttu.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda, ilahiler okundu.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, yaptigi konusmada, Kastamonu'nun kadim bir sehir oldugunu belirtti.

Erbas, "Kastamonu sehrimizin bu muhtesem camisinde Milli Mücadele dönemlerinde Islam sairi, milli sair Mehmet Akif Ersoy'un insanimizi Milli Mücadele'ye tesvik etmek, hep birlikte milletimizi, vatanimizi korumak, düsmanlara karsi muhafaza etmek için kürsüsünden vaz'u nasihatte bulundugu Nasrullah Camisi'nden hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamliyorum." dedi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 11 Agustos'ta sel felaketi yasandigini hatirlatan Erbas, "Tarihte esine pek rastlanilmamis büyük bir afet yasadi bu sehrimiz. Sel afetinde vefat eden kardeslerimiz oldu. Gerek burada gerekse ülkemizin farkli bölgelerinde selden, depremden, yangindan ve çesitli afetlerden dolayi vefat eden kardeslerimizin ruhlari sad olsun." diye konustu.

Vefa toplumu olabilmenin büyük bir nimet oldugunu anlatan Erbas, "vefa" kelimesinin Kovid-19 sürecinde siklikla duyuldugunu belirtti.

Vefa destek gruplarinin Kovid-19 sürecinde yogun sekilde çalistigina isaret eden Erbas, "Hasta olan kardeslerimize yardim götürdüler. Maaslarini dahi aldilar, çektiler, kendilerine teslim ettiler. Alisverislerini yaptilar. Eger hasta oldugu belli olmussa onlarin ilaçlarini götürdüler. Su bagliliga, su vefaya bakar misiniz. Yeryüzünün en vefakar insani Allah Resulü Efendimizin ümmetine de bu yakisirdi." ifadelerini kullandi.

Erbas konusmasinin devaminda Mevlid Kandili'nin önemi ve Hz. Muhammed'in hayatiyla ilgili bilgi verdi.

Vali Avni Çakir, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu ile vatandaslarin katildigi program dua edilmesinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA